Istraga o porijeklu imovine Svetozara Marovića

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore otvorilo je istragu protiv potpredsjednika Demokratske partije socijalista, DNS Svetozara Marovića radi ispitivanja porijekla njegove imovine, piše podgorički dnevnik "Dan".

Svijet 07.05.2014 | 09:11
Istraga o porijeklu imovine Svetozara Marovića

Istraga protiv Marovića pokrenuta je, nakon pretkrivičnog postupka, tokom kojeg su prije dva dana saslušani podgorički biznismen Zoran Mugoša i njegov poslovni saradnik Rajko Medenica, vlasnici agencije "Perjanik" i bivši pripadnici specijalne antiterorističke jedinice, saopšteno je iz tužilaštva.

Zamjenik specijalnog tužioca Lidija Vukčević uzela je izjave od dvojice biznismena zbog sumnje da su poslužili kao paravan za Marovićevu sumnjivu imovinu i da su se u ime potpredsjednika DPS-a bavili trgovinom nekretninama.

Mugoša i Medenica su u tužilaštvu odgovarali i na pitanja "o sumnjivim ugovorima" koje su skpapali u ime firme "Perjanik".

"Dan" saznaje da će po nalogu tužioca biti izvršena kontrola imovine koju je Marović neposredno nakon što je uhapšen njegov brat Dragan prepisao na ime Zorana Mugoše.

"Marović je u januaru 2011. godine na Mugošu prepisao kuću u Krimovici i stan u Budvi", navodi "Dan" i dodaje da je ta imovina prenesena na osnovu pozajmice od 500.000 evra, dok je Marovićev sin Miloš na osnovu kupoprodajnog ugovora prepisao stan u Budvi na ime podgoričkog biznismena.

Sve je urađeno, piše "Dan", da bi se ta imovina sakrila i sačuvala.

Prema izvještajima Centralnog registra privrednih subjekata, ime Svetozara Marovića pominje se samo u upravljačkoj strukturi hotelske grupe "Budvanska rivijera", gdje je predsjednik odbora direktora.

Prema katastarskom izvještaju Uprave za nekretnine, Marović je vlasnik nepokretnosti na ukupnoj površini od 1.042.656 metara kvadratnih u mjestu Mrčevo polje u Budvi, u koje spadaju površinske vode, pašnjaci, šume, njive, nekategorisani putevi, livade i voćnjaci.

On je vlasnik i stambenog prostora od 90 kvadrata. Osim šuma, pašnjaka i livada, koje se prostiru na 17.695 metara kvadratnih, Marović je vlasnik i pet vikendica u tom mjestu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko

07.05.2014 07:21

Kod njega je Milokrad Laktašenko išao na edukaciju. Prevazišao je Milokrad, učitelja u svakom pogledu.

ODGOVORITE