Саша Илић: Не одустајемо!

Капитен Партизана Саша Илић изјавио је за Спорт да његова екипа нема право да одустане од титуле све док постоји шанса.

Фудбал 07.05.2014 | 06:43
Саша Илић: Не одустајемо!

"Црно-бели“ три кола пре краја имају три бода заостатка у односу на Црвену звезду.

"Немамо право да одустанемо од титуле све док постоји и најмања шанса, али релано гледано тешко је очекивати да ће Црвена звезда кикснути два пута у три меча.“

Илић истиче да би притисак на његову екипу био мањи да је дерби одигран неколико кола раније.

"Све би вероватно било много лакше да је дерби одигран раније, јер бисмо се ратосиљали притиска, са којим се екипа тешко носилан и вероватно бисмо много лакше поднели такмичење. Овако, све је почело у првом колу у Новом Пазару и трајало је до утакмице са Звездом. Ето, ноге су се "развезале“ после тога, убедљиво смо добили Доњи Срем, само да није касно...“, рекао је Илић.

Он наглашава да Партизан у неким утакмицама није био на нивоу на којем је требало, а као разлог наводи притисак.

"Чињеница да на неким утакмицама нисмо били на нивоу Партизана, али све је то последица притиска о ком причам. Много је тешко када сваку утакмицу играш "на нож“, још кад крене како не треба... Имали смо и неких дискутабилних одлука на мечевима, који су такође скупо коштали, али нећу да се враћам на то, кривицу тражим искључиво у нама самима.“

Илић је рекао да победа у дербију подсећа на пропуштене прилике у другим мечевима.

"Свакако да је победа у дербију изузетно важна и годи сваком играчу и навијачу Партизана. Ипак, она ме само подсећа да смо пропустили неке добре прилике да преокренемо стври у своју корист, као у Крушевцу. Тај меч је био врло битан и дамо смо добили завршница би била далеко занимљивија."

Капитен "црно-белих“ подсећа да није све у њиховим рукама, али да ће играчи остати професионалци до краја и чекати расплет.

"Мислим да играчу Партизана тако нешто не би требало да представља проблем ни на ревијалним утакмицама, а камоли такмичарски. Имамо право да се надамо, каква год да је ситуација на табели, али исто тако имамо обавезу према навијачима, који су били уз нас и у добру и у злу, по киши ветру, сунцу. Није све у нашим рукама, али обавеза је да останемо професионалци до краја, одрадимо свој део посла и чекао расплет“, рекао је Илић за Спорт.

Партизан до краја сезоне дочекује Вождовац и Чукарички, а гостује Спартаку. Црвена звезда има два гостовања, у Ужицу и Новом Саду, а дочекује ОФК Београд.

Коментари / 0

Оставите коментар