Saša Ilić: Ne odustajemo!

Kapiten Partizana Saša Ilić izjavio je za Sport da njegova ekipa nema pravo da odustane od titule sve dok postoji šansa.

Fudbal 07.05.2014 | 06:43
Saša Ilić: Ne odustajemo!

"Crno-beli“ tri kola pre kraja imaju tri boda zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

"Nemamo pravo da odustanemo od titule sve dok postoji i najmanja šansa, ali relano gledano teško je očekivati da će Crvena zvezda kiksnuti dva puta u tri meča.“

Ilić ističe da bi pritisak na njegovu ekipu bio manji da je derbi odigran nekoliko kola ranije.

"Sve bi verovatno bilo mnogo lakše da je derbi odigran ranije, jer bismo se ratosiljali pritiska, sa kojim se ekipa teško nosilan i verovatno bismo mnogo lakše podneli takmičenje. Ovako, sve je počelo u prvom kolu u Novom Pazaru i trajalo je do utakmice sa Zvezdom. Eto, noge su se "razvezale“ posle toga, ubedljivo smo dobili Donji Srem, samo da nije kasno...“, rekao je Ilić.

On naglašava da Partizan u nekim utakmicama nije bio na nivou na kojem je trebalo, a kao razlog navodi pritisak.

"Činjenica da na nekim utakmicama nismo bili na nivou Partizana, ali sve je to posledica pritiska o kom pričam. Mnogo je teško kada svaku utakmicu igraš "na nož“, još kad krene kako ne treba... Imali smo i nekih diskutabilnih odluka na mečevima, koji su takođe skupo koštali, ali neću da se vraćam na to, krivicu tražim isključivo u nama samima.“

Ilić je rekao da pobeda u derbiju podseća na propuštene prilike u drugim mečevima.

"Svakako da je pobeda u derbiju izuzetno važna i godi svakom igraču i navijaču Partizana. Ipak, ona me samo podseća da smo propustili neke dobre prilike da preokrenemo stvri u svoju korist, kao u Kruševcu. Taj meč je bio vrlo bitan i damo smo dobili završnica bi bila daleko zanimljivija."

Kapiten "crno-belih“ podseća da nije sve u njihovim rukama, ali da će igrači ostati profesionalci do kraja i čekati rasplet.

"Mislim da igraču Partizana tako nešto ne bi trebalo da predstavlja problem ni na revijalnim utakmicama, a kamoli takmičarski. Imamo pravo da se nadamo, kakva god da je situacija na tabeli, ali isto tako imamo obavezu prema navijačima, koji su bili uz nas i u dobru i u zlu, po kiši vetru, suncu. Nije sve u našim rukama, ali obaveza je da ostanemo profesionalci do kraja, odradimo svoj deo posla i čekao rasplet“, rekao je Ilić za Sport.

Partizan do kraja sezone dočekuje Voždovac i Čukarički, a gostuje Spartaku. Crvena zvezda ima dva gostovanja, u Užicu i Novom Sadu, a dočekuje OFK Beograd.

Komentari / 0

Ostavite komentar