СДС: Нема краја непотизму СНСД-а (ВИДЕО)

Уговор вриједан 10 милиона евра између Електрокрајине и италијанске фирме "Тосхиба Трансмиссион & Дистрибутион Еуропе", гдје Игор Додик, син предсједника Српске Милорада Додика ради као један од менаџера, представља огромну пљачку и то је практично 25 афера коју ће СДС испитати када дође на власт, сматра Српска демократска странка.

Република Српска 06.05.2014 | 17:21
СДС: Нема краја непотизму СНСД-а (ВИДЕО)

Из СДС-а наводе да се ради о пројекту вриједном 300 милиона евра, који фирма из Италије треба да реализује у Републици Српској, те да се ради о огромној пљачки, која се дешава у режији СНСД-а, што очито показује, како СДС тврди, да нема краја непотизму СНСД-а који ће ојадити Републику Српску.

Актуелна власт, како кажу из СДС-а, на овај начин показује колико јој је стало до РАОП-а и цијелог система фирми који се сличном проблематиком баве у Републици Српској. Исто тако, власт на челу са СНСД-ом поручује свим младим људима који се образују на два државна Универзитета у Републици Српској, у Бањалуци и Источном Сарајеву на Електротехничком факултету, да они у РС не могу ни по чему да очекују да се баве оним за шта су се школовали, све док актуелна власт послове додјељује фирмама из иностранства или фирмама у чијим се руководствима налазе њихови
најближи сродници, додају из СДС-а.

Напомињу да је Додик свом сину обезбиједио и кредит од ИРБ у износу од три милиона КМ, чије враћање је пролонгирано.

СДС тражи од Владе и Електропривреде Републике Српске да изађу у јавност и саопште како је дошло до склапања овог уговора и да се утврди одговорност оних који су учествовали у овим радњама.

Закључују да очито нема краја крчмењу јавних добара и да Републику Српску СНСД претвара у власништво појединаца.

(БН ТВ)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пајо

06.05.2014 16:01

Браво. Било је крајње вријеме да се огласите. Само и да испуните обећање и све ово испитате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

06.05.2014 16:11

Шта друго рећи него сага "Велики Баја анд фамилy 3 чин" се наставља!! Наставак на јесен у ентеријеру КПЗ Фоча. Не остављајте их на миру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цудим се

06.05.2014 16:55

Па ста јос неце испливати на поврсину? Не знам како уопсте постојимо висе? Докле ово мозе овако? Зилав народ на сваста навико, али ово је врхунац дрскости! Ковац прица онако како јесте, али ово се мора спровести у дјело, инаце дзаба прица, конкретне ствари само морају да се раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

06.05.2014 17:41

Само нови, млади људи... Нови, млади.

ОДГОВОРИТЕ