SDS: Nema kraja nepotizmu SNSD-a (VIDEO)

Ugovor vrijedan 10 miliona evra između Elektrokrajine i italijanske firme "Toshiba Transmission & Distribution Europe", gdje Igor Dodik, sin predsjednika Srpske Milorada Dodika radi kao jedan od menadžera, predstavlja ogromnu pljačku i to je praktično 25 afera koju će SDS ispitati kada dođe na vlast, smatra Srpska demokratska stranka.

Republika Srpska 06.05.2014 | 17:21
SDS: Nema kraja nepotizmu SNSD-a (VIDEO)

Iz SDS-a navode da se radi o projektu vrijednom 300 miliona evra, koji firma iz Italije treba da realizuje u Republici Srpskoj, te da se radi o ogromnoj pljački, koja se dešava u režiji SNSD-a, što očito pokazuje, kako SDS tvrdi, da nema kraja nepotizmu SNSD-a koji će ojaditi Republiku Srpsku.

Aktuelna vlast, kako kažu iz SDS-a, na ovaj način pokazuje koliko joj je stalo do RAOP-a i cijelog sistema firmi koji se sličnom problematikom bave u Republici Srpskoj. Isto tako, vlast na čelu sa SNSD-om poručuje svim mladim ljudima koji se obrazuju na dva državna Univerziteta u Republici Srpskoj, u Banjaluci i Istočnom Sarajevu na Elektrotehničkom fakultetu, da oni u RS ne mogu ni po čemu da očekuju da se bave onim za šta su se školovali, sve dok aktuelna vlast poslove dodjeljuje firmama iz inostranstva ili firmama u čijim se rukovodstvima nalaze njihovi
najbliži srodnici, dodaju iz SDS-a.

Napominju da je Dodik svom sinu obezbijedio i kredit od IRB u iznosu od tri miliona KM, čije vraćanje je prolongirano.

SDS traži od Vlade i Elektroprivrede Republike Srpske da izađu u javnost i saopšte kako je došlo do sklapanja ovog ugovora i da se utvrdi odgovornost onih koji su učestvovali u ovim radnjama.

Zaključuju da očito nema kraja krčmenju javnih dobara i da Republiku Srpsku SNSD pretvara u vlasništvo pojedinaca.

(BN TV)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pajo

06.05.2014 16:01

Bravo. Bilo je krajnje vrijeme da se oglasite. Samo i da ispunite obećanje i sve ovo ispitate

ODGOVORITE
Name

Vožd

06.05.2014 16:11

Šta drugo reći nego saga "Veliki Baja and family 3 čin" se nastavlja!! Nastavak na jesen u enterijeru KPZ Foča. Ne ostavljajte ih na miru!

ODGOVORITE
Name

cudim se

06.05.2014 16:55

Pa sta jos nece isplivati na povrsinu? Ne znam kako uopste postojimo vise? Dokle ovo moze ovako? Zilav narod na svasta naviko, ali ovo je vrhunac drskosti! Kovac prica onako kako jeste, ali ovo se mora sprovesti u djelo, inace dzaba prica, konkretne stvari samo moraju da se rade!

ODGOVORITE
Name

РС

06.05.2014 17:41

Само нови, млади људи... Нови, млади.

ODGOVORITE