Турчинов смијенио губернатора Одесе

Председник Врховне раде (скупштине) Украјине и вршилац дужности шефа државе Александар Турчинов сменио је данас губернатора Одеске области Владимира Немировског, пренео је Укринформ.

Свијет 06.05.2014 | 14:57
Турчинов смијенио губернатора Одесе

Турчинов је указом за новог губернатора поставио Игора Палицу.У Одеси су у масовним сукобима 2. маја страдале десетине противника зимских протеста на кијевском Тргу (Мајдану) независности - „антимајдановаца“ у пожару у згради Дома синдиката, који су подметнули радикали Десног центра и њихове присталице, наводи Руска информативна агенција (РИА) Новости, преносећи данашње саопштење обласног МУП-а да је по најновијим информацијама погинуло 46 особа.

Уништен је и камп са шаторима на тргу Куликово поље, где су прикупљани потписи за одржавање референдума о федерализацији Украјине и давању статуса званичног језика руском.

Према саопштењу одеског МУП-а, као нестале воде се три особе, наводи РИА Новости, додајући и да је одборник регионалне скупштине у Одеси Вадим Савенко оптужио власти да крију праве податке и да је погинулих 116.

Коментари / 0

Оставите коментар