Turčinov smijenio gubernatora Odese

Predsednik Vrhovne rade (skupštine) Ukrajine i vršilac dužnosti šefa države Aleksandar Turčinov smenio je danas gubernatora Odeske oblasti Vladimira Nemirovskog, preneo je Ukrinform.

Svijet 06.05.2014 | 14:57
Turčinov smijenio gubernatora Odese

Turčinov je ukazom za novog gubernatora postavio Igora Palicu.U Odesi su u masovnim sukobima 2. maja stradale desetine protivnika zimskih protesta na kijevskom Trgu (Majdanu) nezavisnosti - „antimajdanovaca“ u požaru u zgradi Doma sindikata, koji su podmetnuli radikali Desnog centra i njihove pristalice, navodi Ruska informativna agencija (RIA) Novosti, prenoseći današnje saopštenje oblasnog MUP-a da je po najnovijim informacijama poginulo 46 osoba.

Uništen je i kamp sa šatorima na trgu Kulikovo polje, gde su prikupljani potpisi za održavanje referenduma o federalizaciji Ukrajine i davanju statusa zvaničnog jezika ruskom.

Prema saopštenju odeskog MUP-a, kao nestale vode se tri osobe, navodi RIA Novosti, dodajući i da je odbornik regionalne skupštine u Odesi Vadim Savenko optužio vlasti da kriju prave podatke i da je poginulih 116.

Komentari / 0

Ostavite komentar