Вода се повукла, нема угроженог становништва

 

Ријека Дрина и сви мањи водотоци у Семберији повукли су се у корито и на овом подручју више нема поплавом угрожених кућа ни заплављених путева, изјавио је Срни шеф Одсјека за цивилну заштиту у Бијељини Драго Ристић.

Република Српска 06.05.2014 | 10:45
Вода се повукла, нема угроженог становништва

 

Према његовим ријечима, под водом је још више стотина хектара пољопривредног земљишта у небрањеној зони дужине пет километара уз ријеку Саву.

"Водостај Саве је у константном порасту, од јуче је на снази редовна одбрана од поплава која се уводи на водостају од 650 центиметара, а јутрос је на Рачи измјерено 688 центинетара", рекао је Ристић.

Он каже да се и даље очекује пораст водостаја Саве, али нешто блажи.

"Екипе Цивилне заштите обишле су јутрос терен и ситуација је доста повољнија него јуче, рјечице Лукавац и Гњица повукле су се у корито и нема више одсјечених кућа ни путева у сјеверозападном дијелу Семберије према Брчком, гдје су поплавама угрожена насеља Доња Буковица, Вршани и посебно мјесна заједница Нови", истиче Ристић.

Због драстично смањеног протока Дрине на хидроцентрали у Зворнику на 612 метара кубних у секунди јутрос, у односу на 1.100 јуче, у опадању је водостај Дрине код Бијељине.

Ристић каже да је у опадању и водостај рјечице Јање и да на овом дијелу регије ка Зворнику више нема поплавом угрожених путева.

Коментари / 0

Оставите коментар