Voda se povukla, nema ugroženog stanovništva

 

Rijeka Drina i svi manji vodotoci u Semberiji povukli su se u korito i na ovom području više nema poplavom ugroženih kuća ni zaplavljenih puteva, izjavio je Srni šef Odsjeka za civilnu zaštitu u Bijeljini Drago Ristić.

Republika Srpska 06.05.2014 | 10:45
Voda se povukla, nema ugroženog stanovništva

 

Prema njegovim riječima, pod vodom je još više stotina hektara poljoprivrednog zemljišta u nebranjenoj zoni dužine pet kilometara uz rijeku Savu.

"Vodostaj Save je u konstantnom porastu, od juče je na snazi redovna odbrana od poplava koja se uvodi na vodostaju od 650 centimetara, a jutros je na Rači izmjereno 688 centinetara", rekao je Ristić.

On kaže da se i dalje očekuje porast vodostaja Save, ali nešto blaži.

"Ekipe Civilne zaštite obišle su jutros teren i situacija je dosta povoljnija nego juče, rječice Lukavac i Gnjica povukle su se u korito i nema više odsječenih kuća ni puteva u sjeverozapadnom dijelu Semberije prema Brčkom, gdje su poplavama ugrožena naselja Donja Bukovica, Vršani i posebno mjesna zajednica Novi", ističe Ristić.

Zbog drastično smanjenog protoka Drine na hidrocentrali u Zvorniku na 612 metara kubnih u sekundi jutros, u odnosu na 1.100 juče, u opadanju je vodostaj Drine kod Bijeljine.

Ristić kaže da je u opadanju i vodostaj rječice Janje i da na ovom dijelu regije ka Zvorniku više nema poplavom ugroženih puteva.

Komentari / 0

Ostavite komentar