Стефановић провјерава Дачићев рад у МУП-у

 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић провјерава рад претходног руководства МУП-а, од коришћења службених аутомобила до трошења новца.

Србија 06.05.2014 | 10:12
Стефановић провјерава Дачићев рад у МУП-у

 

Након сазнања да су секретарице појединих начелника одјељења имале на располагању службена возила МУП-а, министар Стефановић са својим тимом започео је рад на евидентирању свих аутомобила којима располаже Министарство полиције.

Како наводи извор "Блица", још се не зна колико их тачно има и у току је провјера свих њихових корисника.

- Испитује се и на који је све начине трошен државни новац у МУП-у у време док је Ивица Дачић био министар полиције. Провјеравају се могуће злоупотребе, а ради се на извештају свих расхода у МУП-у - каже наш саговорник.

Тим поводом, убрзо по ступању на дужност, Небојша Стефановић одржао је састанке са директором полиције Милорадом Вељовићем, начелницима управе Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице и криминалистичке полиције.

Он је од њих тражио да направе пресјеке стања у својим секторима и обавесте га о томе чим сакупе све податке.

Бивши државни секретар у МУП-у Вања Вукић, који је био један од најближих сарадника Ивице Дачића, наводи за "Блиц" да Стефановић неће наићи ни на какве злоупотребе када је у питању кабинет његовог претходника Ивице Дачића.
Он каже да секретарице бившег министра полиције сигурно нису имале на располагању службена возила.

Ипак, све треба провјерити и министар има ту пуну подршку. Наравно, треба кренути од кабинета министра. Међутим, и ми смо радили на рационализацији коришћења службених аутомобила. Прописивали смо начине коришћења возила и слали депеше свим управама - објашњава Вукић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип

06.05.2014 08:24

Вучић би требао да дође нама у РС да види чемер и невиђену беду. Полицајци МУП-а РС прозвани су "Друмарима" док њихови шефови арче службена кола и краду службено гориво. Најизраженија ситуација око тога је у Козлуку на подручју Зворника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Пендрек

06.05.2014 09:43

Ништа боља,ако није и гора ситуација у Источном Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ