Stefanović provjerava Dačićev rad u MUP-u

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović provjerava rad prethodnog rukovodstva MUP-a, od korišćenja službenih automobila do trošenja novca.

Srbija 06.05.2014 | 10:12
Stefanović provjerava Dačićev rad u MUP-u

 

Nakon saznanja da su sekretarice pojedinih načelnika odjeljenja imale na raspolaganju službena vozila MUP-a, ministar Stefanović sa svojim timom započeo je rad na evidentiranju svih automobila kojima raspolaže Ministarstvo policije.

Kako navodi izvor "Blica", još se ne zna koliko ih tačno ima i u toku je provjera svih njihovih korisnika.

- Ispituje se i na koji je sve načine trošen državni novac u MUP-u u vreme dok je Ivica Dačić bio ministar policije. Provjeravaju se moguće zloupotrebe, a radi se na izveštaju svih rashoda u MUP-u - kaže naš sagovornik.

Tim povodom, ubrzo po stupanju na dužnost, Nebojša Stefanović održao je sastanke sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, načelnicima uprave Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i kriminalističke policije.

On je od njih tražio da naprave presjeke stanja u svojim sektorima i obaveste ga o tome čim sakupe sve podatke.

Bivši državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, koji je bio jedan od najbližih saradnika Ivice Dačića, navodi za "Blic" da Stefanović neće naići ni na kakve zloupotrebe kada je u pitanju kabinet njegovog prethodnika Ivice Dačića.
On kaže da sekretarice bivšeg ministra policije sigurno nisu imale na raspolaganju službena vozila.

Ipak, sve treba provjeriti i ministar ima tu punu podršku. Naravno, treba krenuti od kabineta ministra. Međutim, i mi smo radili na racionalizaciji korišćenja službenih automobila. Propisivali smo načine korišćenja vozila i slali depeše svim upravama - objašnjava Vukić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gavrilo Princip

06.05.2014 08:24

Vučić bi trebao da dođe nama u RS da vidi čemer i neviđenu bedu. Policajci MUP-a RS prozvani su "Drumarima" dok njihovi šefovi arče službena kola i kradu službeno gorivo. Najizraženija situacija oko toga je u Kozluku na području Zvornika.

ODGOVORITE
Name

Mile Pendrek

06.05.2014 09:43

Ništa bolja,ako nije i gora situacija u Istočnom Sarajevu

ODGOVORITE