Пајтић ће се кандидовати за предсједника ДС

 

Данашње београдска штампа пише да ће се замјеник предсједника Демократске странке и војвођански премијер Бојан Пајтић кандидовати за првог човјека демократа на страначким изборима који би требало да буду одржани 31. маја.

Србија 06.05.2014 | 09:37
Пајтић ће се кандидовати за предсједника ДС

 

"Новости" наводе да би Пајтић, највјероватније већ данас, могао да објелодани одлуку да улази у трку за предсједника ДС и да је прије неколико дана "преломио да изађе у црту актуелном лидеру Драгану Ðиласу".

Према наводима тог листа, Пајтић је обавио консултације с великим бројем функционера демократа, како би видио на чију подршку може да рачуна на изборима 31. маја, а на његову одлуку значајно је утицао и притисак његовог матичног одбора и посланика ДС у војвођанском парламенту.

Предсједник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин је рекао да тај одбор још није донио одлуку кога ће кандидовати, али да ће подржати Пајтића ако уђе у трку за лидера демократа.

Блиц и Курир пишу да су се синоћ у Београду састали неки од најутицајних демократа како би дали подршку Пајтићу, чију кандидатуру, како наводе ти листови, подржава велики број општинских одбора Београда, готово сви општински и градски одбори из Војводине и велики број општинских одбора из Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар