Pajtić će se kandidovati za predsjednika DS

 

Današnje beogradska štampa piše da će se zamjenik predsjednika Demokratske stranke i vojvođanski premijer Bojan Pajtić kandidovati za prvog čovjeka demokrata na stranačkim izborima koji bi trebalo da budu održani 31. maja.

Srbija 06.05.2014 | 09:37
Pajtić će se kandidovati za predsjednika DS

 

"Novosti" navode da bi Pajtić, najvjerovatnije već danas, mogao da objelodani odluku da ulazi u trku za predsjednika DS i da je prije nekoliko dana "prelomio da izađe u crtu aktuelnom lideru Draganu Ðilasu".

Prema navodima tog lista, Pajtić je obavio konsultacije s velikim brojem funkcionera demokrata, kako bi vidio na čiju podršku može da računa na izborima 31. maja, a na njegovu odluku značajno je uticao i pritisak njegovog matičnog odbora i poslanika DS u vojvođanskom parlamentu.

Predsjednik Pokrajinskog odbora DS Vojvodine Miroslav Vasin je rekao da taj odbor još nije donio odluku koga će kandidovati, ali da će podržati Pajtića ako uđe u trku za lidera demokrata.

Blic i Kurir pišu da su se sinoć u Beogradu sastali neki od najuticajnih demokrata kako bi dali podršku Pajtiću, čiju kandidaturu, kako navode ti listovi, podržava veliki broj opštinskih odbora Beograda, gotovo svi opštinski i gradski odbori iz Vojvodine i veliki broj opštinskih odbora iz Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar