Кинези умјесто кућних љубимаца, у шетњу воде купус

Кинески тинејџери који не могу добити кућне љубимце толико су усамљени и депресивни да у шетњу воде купус, пише Хуффингтон Пост.

 

Занимљивости 06.05.2014 | 09:21
Кинези умјесто кућних љубимаца, у шетњу воде купус

"Осјећам да могу пребацити негативне мисли о себи на купус, с њим прошетати и вратити се кући с већим самопоштовањем", рекао је 17-огодишњи Луи Ја Цхен.
 
Други тинејџер исте доби, Да-Xиа Сунг, рекао је да га више занима његов купус него родитељи, преноси Индеx. "Он ме боље разумије", пише лист који објављује и слику неколицине младих који на поводцу воде купусе. Око њих се окупило неколико знатижељника који их фотографишу.
 
Психијатар Wен Цхао (56) вјерује да терапија купусом може помоћи, али упозорава да однос с тим поврћем не би смио надомјестити људски контакт. "На крају, ипак је здравије попричати с неким ко може и одговорити", рекао је за лист.
 
Свјежи купус може потрајати у фрижидеру и до двије седмице, али редовно излажење у шетњу могло би га врло брзо учинити нејестивим, појашњава Хуффингтон Пост. Али,уосталом, кућни љубимци и нису намијењени томе да их се поједе.

Коментари / 0

Оставите коментар