Сека Алексић под истрагом због аута

Директорка Пореске управе Љиљана Ковачевићизјевила је  да је почела провера зарада и пословања естрадних звезда у Србији. Прва на “удару” порезника је певачица Светлана Сека Алексић.

Забава 06.05.2014 | 09:00
Сека Алексић под истрагом због аута

- Тренутно проверамо порекло новца којим је супруг Секе Алексић певачици купио аутомобил вредан 100.000 евра. Проварамо одакле новац, како је возило купљено и да ли је плаћен порез. Ово је само један у низу случајева људи из естраде којима се Пореска управа бави, али естрада за нас није посебна категорија пореских обвезника - каже директорка Пореске управе.  

С друге стране Сека Алекић није желела да каже одакле њеном супругу 100.000 евра за куповину аута који је добила за рођендан.

- Не желим то да коментаришем. Што се пореза тиче годинама га плаћам у Аустрији, јер сам пријављена у Бечу. Сваки мој наступ уредно је пријављен и порез плаћам годишње. И у Србији сам пријављена као естрадни уметник и порески обвезник и све своје обавезе држави измирујем - каже Сека Алексић за „Блиц“.  

Међутим, певачица Драгица Радосављевић Цакана каже за ”Блиц” да народњаци и те како треба да се плаше порезника јер новац од концерата и говото увек добијају у готовини. 

- Певачи имају и разлога да се и боје порезника јер нам се све углавном исплаћујуна руке. Препостављам да ће све бити регулисано ускоро. За мене је то у реду јер треба да се зна ко, шта и колико зарађује да никога не боли глава - каже Цакана.  

За легедну Мирослава Илића плаћање пореза није тема о којој жели да говори јавно.  

- Моја пореска управа је Палилула, тамо плаћам порез и за све информације можете питајте њих - каже Илић.   “Транспарентност Србија” предложили су јуче увођење реалног пореског оптерећења великих естрадних звезда као још једну меру за смањење буџетског дефицита.

Коментари / 0

Оставите коментар