Seka Aleksić pod istragom zbog auta

Direktorka Poreske uprave Ljiljana Kovačevićizjevila je  da je počela provera zarada i poslovanja estradnih zvezda u Srbiji. Prva na “udaru” poreznika je pevačica Svetlana Seka Aleksić.

Zabava 06.05.2014 | 09:00
Seka Aleksić pod istragom zbog auta

- Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi iz estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika - kaže direktorka Poreske uprave.  

S druge strane Seka Alekić nije želela da kaže odakle njenom suprugu 100.000 evra za kupovinu auta koji je dobila za rođendan.

- Ne želim to da komentarišem. Što se poreza tiče godinama ga plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem - kaže Seka Aleksić za „Blic“.  

Međutim, pevačica Dragica Radosavljević Cakana kaže za ”Blic” da narodnjaci i te kako treba da se plaše poreznika jer novac od koncerata i govoto uvek dobijaju u gotovini. 

- Pevači imaju i razloga da se i boje poreznika jer nam se sve uglavnom isplaćujuna ruke. Prepostavljam da će sve biti regulisano uskoro. Za mene je to u redu jer treba da se zna ko, šta i koliko zarađuje da nikoga ne boli glava - kaže Cakana.  

Za legednu Miroslava Ilića plaćanje poreza nije tema o kojoj želi da govori javno.  

- Moja poreska uprava je Palilula, tamo plaćam porez i za sve informacije možete pitajte njih - kaže Ilić.   “Transparentnost Srbija” predložili su juče uvođenje realnog poreskog opterećenja velikih estradnih zvezda kao još jednu meru za smanjenje budžetskog deficita.

Komentari / 0

Ostavite komentar