Гробарска забава у облику сандука

У ресторану „Кум“ одржано несвакидашње славље погребника из Србије и земаља окружења. Код Радише Михајловића, у „гробарском колу“, заиграло више од 300 званица.

Занимљивости 06.05.2014 | 08:50
Гробарска забава у облику сандука

Несвакидашње славље, под називом „Гробаријада“, минулог викенда окупило је власнике погребних предузећа из Србије, Хрватске, БиХ, Италије, Немачке, Аустрије, Мађарске и Бугарске. Домаћин и организатор дружења био је Радиша Михајловић Дрнда (62), власник чувеног погребног предузећа „Дрнда интернационал“, које услуге не пружа само у Србији, већ и широм Европе. Скуп погребника одржан је у пожаревачком ресторану „Кум“, на чијем је улазу домаћин госте дочекивао уз трубаче и - „гробарско коло“.

Немернике су поздрављале и хостесе, поред којих су били глогов колац и два црна, погребна „мерцедеса“, а Михајловић је локал и нарочито декорисао: на улазу у ресторан домаћин је истакао натпис „Добро нам дошли, Топаловићи“, док је изнад врата сале за ручавање стајала парола „Само је смрт сигуран пос’о“. И мени је био сасвим у стилу култног филма Душана Ковачевића „Маратонци трче почасни круг“, па су се служили „Миркова супа“, „Пантелијино печење“ и „Билијев десерт“. На крају, послужене су и две торте - једна у облику крста, а друга као погребни сандук, коју је домаћин пробио глоговим коцем.

Овим слављем, истовремено, предузеће „Дрнда интернационал“ обележило је и две деценије успешног пословања.

- Од мале продавнице погребне опреме напредовали смо до велике фирме, познате у региону и Европи. Углед смо градили непрестаним унапређењем квалитета услуга, па данас, породице покојника не морају да брину ни о чему, јер све што треба око сахрана, и у земљи, и у иностранству, ми обављамо уместо њих - поносан је Михајловић који је својим радницима уручио захвалнице и по један златник, а гостима поклонио привеске за кључеве са фигурицама погребног сандука, глоговог коца и логом своје фирме.

Ово је, иначе, био пети скуп погребника одржан у Србији. Први је организован у Бачком Петровцу, други у Зрењанину, трећи у Винчи, а четврти, пре 10 година, у пожаревачком мотелу „Јатаган“, где је домаћин такође био чувени Дрнда.

Коментари / 0

Оставите коментар