Grobarska zabava u obliku sanduka

U restoranu „Kum“ održano nesvakidašnje slavlje pogrebnika iz Srbije i zemalja okruženja. Kod Radiše Mihajlovića, u „grobarskom kolu“, zaigralo više od 300 zvanica.

Zanimljivosti 06.05.2014 | 08:50
Grobarska zabava u obliku sanduka

Nesvakidašnje slavlje, pod nazivom „Grobarijada“, minulog vikenda okupilo je vlasnike pogrebnih preduzeća iz Srbije, Hrvatske, BiH, Italije, Nemačke, Austrije, Mađarske i Bugarske. Domaćin i organizator druženja bio je Radiša Mihajlović Drnda (62), vlasnik čuvenog pogrebnog preduzeća „Drnda internacional“, koje usluge ne pruža samo u Srbiji, već i širom Evrope. Skup pogrebnika održan je u požarevačkom restoranu „Kum“, na čijem je ulazu domaćin goste dočekivao uz trubače i - „grobarsko kolo“.

Nemernike su pozdravljale i hostese, pored kojih su bili glogov kolac i dva crna, pogrebna „mercedesa“, a Mihajlović je lokal i naročito dekorisao: na ulazu u restoran domaćin je istakao natpis „Dobro nam došli, Topalovići“, dok je iznad vrata sale za ručavanje stajala parola „Samo je smrt siguran pos’o“. I meni je bio sasvim u stilu kultnog filma Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“, pa su se služili „Mirkova supa“, „Pantelijino pečenje“ i „Bilijev desert“. Na kraju, poslužene su i dve torte - jedna u obliku krsta, a druga kao pogrebni sanduk, koju je domaćin probio glogovim kocem.

Ovim slavljem, istovremeno, preduzeće „Drnda internacional“ obeležilo je i dve decenije uspešnog poslovanja.

- Od male prodavnice pogrebne opreme napredovali smo do velike firme, poznate u regionu i Evropi. Ugled smo gradili neprestanim unapređenjem kvaliteta usluga, pa danas, porodice pokojnika ne moraju da brinu ni o čemu, jer sve što treba oko sahrana, i u zemlji, i u inostranstvu, mi obavljamo umesto njih - ponosan je Mihajlović koji je svojim radnicima uručio zahvalnice i po jedan zlatnik, a gostima poklonio priveske za ključeve sa figuricama pogrebnog sanduka, glogovog koca i logom svoje firme.

Ovo je, inače, bio peti skup pogrebnika održan u Srbiji. Prvi je organizovan u Bačkom Petrovcu, drugi u Zrenjaninu, treći u Vinči, a četvrti, pre 10 godina, u požarevačkom motelu „Jatagan“, gde je domaćin takođe bio čuveni Drnda.

Komentari / 0

Ostavite komentar