Србин пао са 236 килограма дроге

 

Држављанин Србије био је члан међународне банде која је шверцовала кокаин из Јужне Америке у Европу.
Дирекција за борбу против шверца наркотика није објавила идентитет ухапшеног Србина.

Свијет 06.05.2014 | 08:13
 Србин пао са 236 килограма дроге

 

Перуански агенти Дирекције за борбу против наркотика, поред Србина, ухапсили су укупно 65 дилера из чак 13 земаља Јужне Америке, Европе и Азије, сазнаје “Блиц”.
 
Дрога је била намењена европском и азијском тржишту. Међу кријумчарима идентификовано је и неколико жена.

Од укупно 65 ухапшених, највише је било странаца, и то 17 Мексиканаца, осам Шпанаца, тројица Тајланђанина, по двојица Италијана, Боливијаца и Јужноафриканаца.

Ухапшени су и по један Колумбијац, Украјинац, Бразилац, Енглез, Словенац и Србин. Ланац је чинило и 19 држављана Перуа који су били задужени да дрогу доставе поменутим кријумчарима, коју су они потом препродавали у својим земљама.
 
Поред најлон-кеса и ручних торби и ранчева, кријумчари су кокаин скривали у дуплим преградама у коферима, ђоновима ципела и патика. Било је и оних који су се одлучили за методу “мумије”, која подразумева прилепљивање пакетића на тело.

У покушају да пренесу кокаин, кријумчари су посезали за најразличитијим методама. Најбројнији су они који су се ослањали на скроман изглед и лежерно понашање.

Безграничну дрскост најбоље одсликава податак полиције да су велике количине кокаина покушали да унесу у авион чак и у најлон-кесама као ручни пртљаг.

Агенти, међутим, ништа нису препуштали случају, јер су државне власти наложиле да се појача контрола путника који напуштају Лиму. Поред скенера и детектора за метал, путнике су морали да њуше и пси, који су били пресудни за проналажење дроге.

Међу 19 ухапшених Перуанаца, полиција је идентификовала и тројицу војних лица са чиновима подофицира који су покушали да једном Мексиканцу доставе кофер са 13 килограма кокаина.

Униформе и војне легитимације покушали су да искористе као параван да их полиција не би претресала, али су им планове осујетили пси, који су се бацили на кофер када су пролазили контролу.



Коментари / 0

Оставите коментар