Srbin pao sa 236 kilograma droge

 

Državljanin Srbije bio je član međunarodne bande koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu.
Direkcija za borbu protiv šverca narkotika nije objavila identitet uhapšenog Srbina.

Svijet 06.05.2014 | 08:13
 Srbin pao sa 236 kilograma droge

 

Peruanski agenti Direkcije za borbu protiv narkotika, pored Srbina, uhapsili su ukupno 65 dilera iz čak 13 zemalja Južne Amerike, Evrope i Azije, saznaje “Blic”.
 
Droga je bila namenjena evropskom i azijskom tržištu. Među krijumčarima identifikovano je i nekoliko žena.

Od ukupno 65 uhapšenih, najviše je bilo stranaca, i to 17 Meksikanaca, osam Španaca, trojica Tajlanđanina, po dvojica Italijana, Bolivijaca i Južnoafrikanaca.

Uhapšeni su i po jedan Kolumbijac, Ukrajinac, Brazilac, Englez, Slovenac i Srbin. Lanac je činilo i 19 državljana Perua koji su bili zaduženi da drogu dostave pomenutim krijumčarima, koju su oni potom preprodavali u svojim zemljama.
 
Pored najlon-kesa i ručnih torbi i rančeva, krijumčari su kokain skrivali u duplim pregradama u koferima, đonovima cipela i patika. Bilo je i onih koji su se odlučili za metodu “mumije”, koja podrazumeva prilepljivanje paketića na telo.

U pokušaju da prenesu kokain, krijumčari su posezali za najrazličitijim metodama. Najbrojniji su oni koji su se oslanjali na skroman izgled i ležerno ponašanje.

Bezgraničnu drskost najbolje odslikava podatak policije da su velike količine kokaina pokušali da unesu u avion čak i u najlon-kesama kao ručni prtljag.

Agenti, međutim, ništa nisu prepuštali slučaju, jer su državne vlasti naložile da se pojača kontrola putnika koji napuštaju Limu. Pored skenera i detektora za metal, putnike su morali da njuše i psi, koji su bili presudni za pronalaženje droge.

Među 19 uhapšenih Peruanaca, policija je identifikovala i trojicu vojnih lica sa činovima podoficira koji su pokušali da jednom Meksikancu dostave kofer sa 13 kilograma kokaina.

Uniforme i vojne legitimacije pokušali su da iskoriste kao paravan da ih policija ne bi pretresala, ali su im planove osujetili psi, koji su se bacili na kofer kada su prolazili kontrolu.Komentari / 0

Ostavite komentar