Одрони пријете Бањалуци (ВИДЕО)

У Бањалуци није толико драматично када су водостаји ријека у питању. Драматично је међутим у неколико насеља због одрона.

Република Српска 05.05.2014 | 21:16
Одрони пријете Бањалуци (ВИДЕО)

Услијед рекордних падавина земља се одронила на неколико мјеста. У појединим насељима готово у потпуности је прекинута путна комуникација.

Ведро небо након неколико дана значи само једно. Олакшање за власнике кућа поред Врбаса и Врбање. За сада толико не пријете ријеке колико одрони.
 
У насељу Лауш одрон одмах испод неколико кућа пријети ширењем и даљим пропадањем земље и пута. Неколико кућа одсјечено је од остатка града. У градској Цивилној заштити обилазили су угрожена подручја. Ситуација са одронима није безазлена.

Драматично је и у насељу Врбања. Одрон је у Врбању однио готово комплетну улицу. Мјештани страхују од повлачења Врбање и ширења одрона. И на овом мјесту најбилже куће нису много удаљене од провалије која је настала након киша и одрона. Возила једва пролазе.

Пут је отежан и преко Мањаче. Читава саобраћајна трака нестала је у одрону. На дијелу пута који је пропао због кише саобраћа се једном траком. Евидентно је да су штете велике, биће накнадно утврдјиване.

Оно што донекле радује јесте најава метеоролога да кише, макар не веће, неће бити у наредних неколико дана и да слиједе топлији дани. Киша се, међутим, према најавама, може очекивати поново средином мјесеца. Април је у Бањалуци био најкишовитији од када се врше мјерења.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар