Odroni prijete Banjaluci (VIDEO)

U Banjaluci nije toliko dramatično kada su vodostaji rijeka u pitanju. Dramatično je međutim u nekoliko naselja zbog odrona.

Republika Srpska 05.05.2014 | 21:16
Odroni prijete Banjaluci (VIDEO)

Uslijed rekordnih padavina zemlja se odronila na nekoliko mjesta. U pojedinim naseljima gotovo u potpunosti je prekinuta putna komunikacija.

Vedro nebo nakon nekoliko dana znači samo jedno. Olakšanje za vlasnike kuća pored Vrbasa i Vrbanje. Za sada toliko ne prijete rijeke koliko odroni.
 
U naselju Lauš odron odmah ispod nekoliko kuća prijeti širenjem i daljim propadanjem zemlje i puta. Nekoliko kuća odsječeno je od ostatka grada. U gradskoj Civilnoj zaštiti obilazili su ugrožena područja. Situacija sa odronima nije bezazlena.

Dramatično je i u naselju Vrbanja. Odron je u Vrbanju odnio gotovo kompletnu ulicu. Mještani strahuju od povlačenja Vrbanje i širenja odrona. I na ovom mjestu najbilže kuće nisu mnogo udaljene od provalije koja je nastala nakon kiša i odrona. Vozila jedva prolaze.

Put je otežan i preko Manjače. Čitava saobraćajna traka nestala je u odronu. Na dijelu puta koji je propao zbog kiše saobraća se jednom trakom. Evidentno je da su štete velike, biće naknadno utvrdjivane.

Ono što donekle raduje jeste najava meteorologa da kiše, makar ne veće, neće biti u narednih nekoliko dana i da slijede topliji dani. Kiša se, međutim, prema najavama, može očekivati ponovo sredinom mjeseca. April je u Banjaluci bio najkišovitiji od kada se vrše mjerenja.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar