Москва позвала Кијев да "обустави крвопролиће"

Русија је данас позвала украјинску владу да прекине са употребом војне силе против свог народа и почне преговоре у циљу рјешења украјинске кризе.

Свијет 05.05.2014 | 20:30
Москва позвала Кијев да "обустави крвопролиће"

У саопштењу се наводи да хуманитарна криза пријети блокираним градовима на истоку Украјине, у којима трају сукоби украјинске војске и присталица федерализације.

Министарство позива Кијев да "се уразуми, прекине крвопролиће, повуче војне снаге и коначно сједне за преговарачки сто и покрене нормалан дијалог у циљу рјешења политичке кризе".

Министарство спољних послова Русије саопштило је раније да је саставило "Бијелу књигу" у којој су сакупљене многобројне чињенице кршења права у Украјини од краја новембра 2013. године до краја марта
2014. године, јавио је "Глас Русије".

Наведени су примјери раста ултранационалистичких, екстремистичких и неонацистичких расположења, религиозне нетрпељивости, ксенофобије, лустрације, репресија и физичког насиља, који су постали свакодневица у Украјини, рекао је данас раније Дмитриј Песков, портпарол предсједника Русије Владимира Путина.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

05.05.2014 18:46

Ајде вријеме је да растјерате фашистичку гамад која убија цивиле и још се хвали са тим! Ви сте се увјек борили против овог зла и то веома успјешно.

ОДГОВОРИТЕ