Moskva pozvala Kijev da "obustavi krvoproliće"

Rusija je danas pozvala ukrajinsku vladu da prekine sa upotrebom vojne sile protiv svog naroda i počne pregovore u cilju rješenja ukrajinske krize.

Svijet 05.05.2014 | 20:30
Moskva pozvala Kijev da "obustavi krvoproliće"

U saopštenju se navodi da humanitarna kriza prijeti blokiranim gradovima na istoku Ukrajine, u kojima traju sukobi ukrajinske vojske i pristalica federalizacije.

Ministarstvo poziva Kijev da "se urazumi, prekine krvoproliće, povuče vojne snage i konačno sjedne za pregovarački sto i pokrene normalan dijalog u cilju rješenja političke krize".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je ranije da je sastavilo "Bijelu knjigu" u kojoj su sakupljene mnogobrojne činjenice kršenja prava u Ukrajini od kraja novembra 2013. godine do kraja marta
2014. godine, javio je "Glas Rusije".

Navedeni su primjeri rasta ultranacionalističkih, ekstremističkih i neonacističkih raspoloženja, religiozne netrpeljivosti, ksenofobije, lustracije, represija i fizičkog nasilja, koji su postali svakodnevica u Ukrajini, rekao je danas ranije Dmitrij Peskov, portparol predsjednika Rusije Vladimira Putina.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

05.05.2014 20:46

Ajde vrijeme je da rastjerate fašističku gamad koja ubija civile i još se hvali sa tim! Vi ste se uvjek borili protiv ovog zla i to veoma uspješno.

ODGOVORITE