Цвијановићева оптужила Босића

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је предсједник СДС-а Младен
Босић посљедњи који има право да коментарише нечије плате.

 

Република Српска 05.05.2014 | 16:57
Цвијановићева оптужила  Босића

"Он је као посланик у Парламентарној скупштини БиХ са платом од преко 5.000 КМ све ово вријеме примао двоструку плату министара у Влади Републике Српске, а његов страначки колега Огњен Тадић са примањима од преко 6.000 КМ током прошле године имао је двоструку плату премијера Републике Српске", рекла је Цвијановићева на питање Срне да прокоментарише Босићев позив Влади да "схвати ситуацију у којој се налази највећи број грађана Српске и да не провоцира грађане додатним одлукама о повећању функционерских плата".


Цвијановићева је подсјетила да је Влада Репубике Српске од априла вратила плате буџетских корисника и
то за средњу стручну спрему на ниво из 2008. године, а за високу стручну спрему на ниво из 2012. године, у шта се уклапају и плате министара и премијера Српске.

"Преведено на метематички језик, то значи да су и тако враћене плате министара и премијера Републике Српске на ранији ниво значајно мање од оног што господин Босић прима и што је примао све ово вријеме не водећи рачуна о томе како живи народ о којем је напрасно почео да брине тек пред изборе", истакла је Цвијановићева.

Знајући колика су Босићева примања, рекла је Цвијановићева, његово "испразно и лажно моралисање о платама у спорту би представљало аутогол, у стварном животу безобразлук, а у политици – демагогију или
глупост".

"О томе како народ живи требало је да води рачуна сваки пут кад је у свој џеп стављао толику плату и
требало је да се запита зашто је његова плата важнија од пензије пензионера или плате полицајца и просвјетног радника у Републици Српској", поручила је предсједник Владе Републике Српске.

 

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ђорђе

05.05.2014 15:16

Ал ме ова наставница нервира са овом својим причом уф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

05.05.2014 17:11

Свака Цаст Премијерки Цвијановиц на искрености, знамо сви да Босиц прима толики новац, супер! Све је у праву, то му је мало и сада се бори да добије функцију Преседника, и блати колеге, то није хумано. Ста мислите да он неби трпао у своје дзепове? Додик се и ако вец скуцио и само мозе сада бити боље за народ. А било који нови да побиједи, прво це куцити себе и своје, а које у томе свему настрадао, опет ми недузни. Мислим да је висе и срамота слусати како се наси Политицари тако јавно препуцавају и боре за столицу. Треба да буду примјер, а не тако као сто ради Босиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мила

05.05.2014 17:23

Да ли је теби добро??? Ова муценица несто обецава? Мислис да има наде са наставницом? Видим знас писати ниси неписмена не знам одаке ти она логика да се сви требају накрасти. Док је таквих као ти ова це земља тонути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

05.05.2014 19:02

ова зена је слуцај за себе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

05.05.2014 19:53

Ти цес уцитељице остати упамцена по фризури у народу познатој као не ограбљен пласт и ни поцему висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

05.05.2014 20:31

ста Цвијановицка лупета,Босиц као да је завукао руку у будзет па узима колико хоце. и она узима на исти нацин као и он. они су направили закон за себе, а не за народ.Ста је она подузела да не буде тако.НИСТА ЗАТО СТО ОДГОВАРА И ЊОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милутин

06.05.2014 06:12

опа бато, поцело је завези језик и не прицај пуно. ја бих њима дао јос толика примања али сефице ста је са нама који примамо 400 марака смијемо ли ми прицати вјероватно не и то нам је пуно али доце дјаво по своје.ја зивим за тај дан да вас и васе партијасе видим иза ресетака јер сте само то заслузили од овог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

06.05.2014 07:04

У свакој другој дрзави би ова наса власт вец одавно била каменована јавно од стране народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

06.05.2014 07:09

Од козметичких промјена није било ништа, боље да је на себи направила козметичку промјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.05.2014 09:34

Ако би ико требало да види како народ живи онда си то ти "предсједниче" владе. Добро те навио Додик па млатиш глупости! Зашто као основицу за исплату инвалиднина и пензија нисте узели просјечну плату него 60% од ње?! Мислите само на свој џеп лицемјери. Разбојници, ускоро ће вам "ђаво" све однијети.

ОДГОВОРИТЕ