Cvijanovićeva optužila Bosića

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je predsjednik SDS-a Mladen
Bosić posljednji koji ima pravo da komentariše nečije plate.

 

Republika Srpska 05.05.2014 | 16:57
Cvijanovićeva optužila  Bosića

"On je kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH sa platom od preko 5.000 KM sve ovo vrijeme primao dvostruku platu ministara u Vladi Republike Srpske, a njegov stranački kolega Ognjen Tadić sa primanjima od preko 6.000 KM tokom prošle godine imao je dvostruku platu premijera Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva na pitanje Srne da prokomentariše Bosićev poziv Vladi da "shvati situaciju u kojoj se nalazi najveći broj građana Srpske i da ne provocira građane dodatnim odlukama o povećanju funkcionerskih plata".


Cvijanovićeva je podsjetila da je Vlada Repubike Srpske od aprila vratila plate budžetskih korisnika i
to za srednju stručnu spremu na nivo iz 2008. godine, a za visoku stručnu spremu na nivo iz 2012. godine, u šta se uklapaju i plate ministara i premijera Srpske.

"Prevedeno na metematički jezik, to znači da su i tako vraćene plate ministara i premijera Republike Srpske na raniji nivo značajno manje od onog što gospodin Bosić prima i što je primao sve ovo vrijeme ne vodeći računa o tome kako živi narod o kojem je naprasno počeo da brine tek pred izbore", istakla je Cvijanovićeva.

Znajući kolika su Bosićeva primanja, rekla je Cvijanovićeva, njegovo "isprazno i lažno moralisanje o platama u sportu bi predstavljalo autogol, u stvarnom životu bezobrazluk, a u politici – demagogiju ili
glupost".

"O tome kako narod živi trebalo je da vodi računa svaki put kad je u svoj džep stavljao toliku platu i
trebalo je da se zapita zašto je njegova plata važnija od penzije penzionera ili plate policajca i prosvjetnog radnika u Republici Srpskoj", poručila je predsjednik Vlade Republike Srpske.

 

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

đorđe

05.05.2014 15:16

Al me ova nastavnica nervira sa ovom svojim pričom uf

ODGOVORITE
Name

Mila

05.05.2014 17:11

Svaka Cast Premijerki Cvijanovic na iskrenosti, znamo svi da Bosic prima toliki novac, super! Sve je u pravu, to mu je malo i sada se bori da dobije funkciju Presednika, i blati kolege, to nije humano. Sta mislite da on nebi trpao u svoje dzepove? Dodik se i ako vec skucio i samo moze sada biti bolje za narod. A bilo koji novi da pobijedi, prvo ce kuciti sebe i svoje, a koje u tome svemu nastradao, opet mi neduzni. Mislim da je vise i sramota slusati kako se nasi Politicari tako javno prepucavaju i bore za stolicu. Treba da budu primjer, a ne tako kao sto radi Bosic.

ODGOVORITE
Name

re Mila

05.05.2014 17:23

Da li je tebi dobro??? Ova mucenica nesto obecava? Mislis da ima nade sa nastavnicom? Vidim znas pisati nisi nepismena ne znam odake ti ona logika da se svi trebaju nakrasti. Dok je takvih kao ti ova ce zemlja tonuti.

ODGOVORITE
Name

Rab Boziji

05.05.2014 19:02

ova zena je slucaj za sebe....

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

05.05.2014 19:53

Ti ces uciteljice ostati upamcena po frizuri u narodu poznatoj kao ne ograbljen plast i ni pocemu vise.

ODGOVORITE
Name

pero

05.05.2014 20:31

sta Cvijanovicka lupeta,Bosic kao da je zavukao ruku u budzet pa uzima koliko hoce. i ona uzima na isti nacin kao i on. oni su napravili zakon za sebe, a ne za narod.Sta je ona poduzela da ne bude tako.NISTA ZATO STO ODGOVARA I NJOJ.

ODGOVORITE
Name

milutin

06.05.2014 06:12

opa bato, pocelo je zavezi jezik i ne pricaj puno. ja bih njima dao jos tolika primanja ali sefice sta je sa nama koji primamo 400 maraka smijemo li mi pricati vjerovatno ne i to nam je puno ali doce djavo po svoje.ja zivim za taj dan da vas i vase partijase vidim iza resetaka jer ste samo to zasluzili od ovog naroda

ODGOVORITE
Name

krsto

06.05.2014 07:04

U svakoj drugoj drzavi bi ova nasa vlast vec odavno bila kamenovana javno od strane naroda.

ODGOVORITE
Name

Milojko

06.05.2014 07:09

Od kozmetičkih promjena nije bilo ništa, bolje da je na sebi napravila kozmetičku promjenu.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

06.05.2014 09:34

Ako bi iko trebalo da vidi kako narod živi onda si to ti "predsjedniče" vlade. Dobro te navio Dodik pa mlatiš gluposti! Zašto kao osnovicu za isplatu invalidnina i penzija niste uzeli prosječnu platu nego 60% od nje?! Mislite samo na svoj džep licemjeri. Razbojnici, uskoro će vam "đavo" sve odnijeti.

ODGOVORITE