Босић: На видјело податке о имовини (ВИДЕО)

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић затражио је данас да се објаве подаци о његовој и имовини свих других политичара у Републици Српској, укључујући и највише званичнике Републике Српске.

Република Српска 05.05.2014 | 21:53
Босић: На видјело податке о имовини (ВИДЕО)


Очекујемо да се јавно објави и имовина у Републици Српској Милорада Додика, Николе Шпирића и свих осталих, а у октобру када дођемо на власт тражићемо да се доставе подаци и о оној имовини коју посједују у Србији, на Кипру, у Монаку и осталим дестинацијама – рекао је Босић и позвао колеге из других странака да дају допринос транспарентности када је у питања имовина политичара.

Босић је на прес-конференцији у Бањалуци рекао да очекују да такву одлуку донесе и суд, а у вези са управним спором пред Окружним судом Транспаренцy интернатионала и Геодетске управе, при чему су подржали захтјев те невладине организације да сви подаци функционера СДС-а буду доступни јавности.Иначе, спор се води јер је Геодетска управа раније одбила захтјев да да податке о власништву и имовини политича и још неких појединаца.

Лидер највеће опозиционе странке је потврдио да су дали налог начелницима општина у којима СДС има већину да зауставе процес било каквог повећања плата, а од оних који су то урадили, да пониште таква рјешења и плате врате на стари ниво.Критиковао је Владу Републике Српске јер је недавно донијела одлуку о повећању зарада министара и премијерке.

Он је рекао да ће правосуђе у РС-у профункционисати онда када се за то створи политичка воља у РС-у, будући да сада нису испитане многе афере, којих, како је навео, има и више од 24 колико је СДС назначио да се мора што прије испитати.

-Убијеђен  сам да у наредном периоду слиједи отварање великих афера – рекао је Босић, наводећи да подржава тај процес без обзира на то о коме се ради, јер РС треба правосуђе пред којим су сви једнаки, а сада није тако.

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

цуни

05.05.2014 12:48

Које 24, има 240 000 мој Босићу , па нема гдје није крадено и гдје се не краде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

напокон

05.05.2014 13:06

Тако и треба, сви имовину на видјело па да види овај покрадени народ ко је патриота и цувар Републике Српске а ко цувар својих дзепова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

монт еверест

05.05.2014 13:22

Апсулутно исправно. На видјело све и свације, нека се зна. Па да види народ! и имовина и примања. Доста је висе. Само Босиц ово треба да спроведе када додје на власт и да истраје. Цовјек вуце исправне потезе и постаје прави лидер промјена који це окупити сирок фронт око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

05.05.2014 13:24

Даце податке тек када заврсе у затвору па крену откуцавати један другог. Има све да нас глава заболи од безобразлукака колико су новца украли. Нико јос тога није стварно свјестан колики су то вагони новцаница од 500 евра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

05.05.2014 13:36

Прибавити и податке из иностранства....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

05.05.2014 13:44

Босицу, Босицу..играс на погресну карту ...то би само показало да ниси знао обезбиједити довољно ни за себе па како цес онда народу... било како било Миле це остати главни Баја у РС јер народ тако зели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЖД

05.05.2014 13:47

Примјеном методе која се зове "Затвореничка дилема" врло успјешно и у кратком периоду се може испитати поријекло свачије имовине. Начин и примјену те методе најбоље познају некорумпирани полицајци и тужиоци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

05.05.2014 14:27

Бас ме занима како це велики БАЈА објаснити милијарду коју има зарадјену на јабукама и пољопривреди. Скрбица, Цадју, Спирица, Тегелтију, Клосарца, Дјокица и остале велике патриоте нема потребе ни спомињати јер ту се све зна. Свака цаст Босицу имас пуну подрску али немој заборавити родбину као ни кумове великих патриота па да видимо ко је лопов у Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

05.05.2014 14:53

РЕ Маки Као човјек човјеку бих ти пожелио да прогледаш.. Ако мислиш на оних 10 посто којим је добро и њих називаш народом, онда ти је математика лоша.. Баја ће ти на твоју жалост завршити тамо гдје му је и мјесто..

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

05.05.2014 15:40

Обавезно проверити имовину нацелника опстине Зворник господина Стевановица. ПС: Немојте заборавити маторог Радмановица е он је мислим најјаци:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакy

05.05.2014 16:29

Убједљиво најјаци -Мицо трецина..Ста цете за њега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Илић

05.05.2014 16:56

Босићу свака ти је златна. Надам се да ће те испунити сва обећања која сте навели. Желим Вам сву срећу на изборима. Народ је уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Котор Варош

05.05.2014 17:10

Испитати криминал и корупцију Џералда Селмана... Он је примјер корумпираног бившег министра који је умјесто у затвору награђен још већом функцијом... СРАМОТА!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки

05.05.2014 18:12

Само ме интересује дали ви стварно мислите да се мозе квалитетно и тацно утврдјети неција имовина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

06.05.2014 07:52

Једно је сигурно и неизбежно. У РС долази време када ће се за криминал да одговара. Коалиција "Савез за промене" је јасна и дефинисана-Криминалци који су покрали државу и они државни службеници који су им то омогућили да учине морају бити процесуирани и изведени пред лице правде-. Сви одреда биће пометени са функција и позатварани. То што већ неки планирају тутањ и да дају оставке, није им од лека. Зворник је у РС приоритет број један. Ту се десила "Пљачка Века" - Глиница. Одреда ће због тога да кривично одговарају Начелници полиције, корумпирани командирчићи који су се максимално трудили да заштите тајкуне и покрију њихове афере. Најтежи удар због криминала и корупције снисиће диретно Окружно Тужилаштво у Бијељини. Ту је "Главни" уплетен у разноразне афере прикривања криминала у сарадњи са политичко-полицијском мафијом. Све се одреда зна - како су неки кривични предмети на иницијативу "Главног" одбацивани и обустављани уз предлоге Начелника полиције и политичара, колико се пара за то давало и узимало, како је покриван политички криминал и разноразне проневере у државним институцијама, како су предмети организованог криминала обезвређивани, како су се уништавали докази уместо да се траже. 24 Велике Афере чекају да буду откривене . Савез за промене опраштати неће. Криминалци вама се одбројавају задњи дани на слободи. Време правде долази !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

06.05.2014 08:01

ГОРКИ Наравно да мозе, само полиција и тузиластво треба да раде свој посао а посто они заједно са судством слузе за затаскавање пљацки тајкуна блиских власти та опција у Српској није могуце.Станковиц преко границе у гепеку вози милион марака те пада на граници а наса полиција, тузиластво и судство беру цвиијеце те гањају сеоске кокосаре.Нема трансакције новца на кугли земаљској којој није могуце уци у траг,само треба политицка воља драги господине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан 74

06.05.2014 13:06

Боље би било да предсједник расписе референдум о попису приватне имовине него што осам година расписује референдум о независности РС можда ће у том референдуму имати више среће, па да види шта народ мисли у Републици Српској о тој теми.

ОДГОВОРИТЕ