Bosić: Na vidjelo podatke o imovini (VIDEO)

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić zatražio je danas da se objave podaci o njegovoj i imovini svih drugih političara u Republici Srpskoj, uključujući i najviše zvaničnike Republike Srpske.

Republika Srpska 05.05.2014 | 21:53
Bosić: Na vidjelo podatke o imovini (VIDEO)


Očekujemo da se javno objavi i imovina u Republici Srpskoj Milorada Dodika, Nikole Špirića i svih ostalih, a u oktobru kada dođemo na vlast tražićemo da se dostave podaci i o onoj imovini koju posjeduju u Srbiji, na Kipru, u Monaku i ostalim destinacijama – rekao je Bosić i pozvao kolege iz drugih stranaka da daju doprinos transparentnosti kada je u pitanja imovina političara.

Bosić je na pres-konferenciji u Banjaluci rekao da očekuju da takvu odluku donese i sud, a u vezi sa upravnim sporom pred Okružnim sudom Transparency internationala i Geodetske uprave, pri čemu su podržali zahtjev te nevladine organizacije da svi podaci funkcionera SDS-a budu dostupni javnosti.Inače, spor se vodi jer je Geodetska uprava ranije odbila zahtjev da da podatke o vlasništvu i imovini političa i još nekih pojedinaca.

Lider najveće opozicione stranke je potvrdio da su dali nalog načelnicima opština u kojima SDS ima većinu da zaustave proces bilo kakvog povećanja plata, a od onih koji su to uradili, da ponište takva rješenja i plate vrate na stari nivo.Kritikovao je Vladu Republike Srpske jer je nedavno donijela odluku o povećanju zarada ministara i premijerke.

On je rekao da će pravosuđe u RS-u profunkcionisati onda kada se za to stvori politička volja u RS-u, budući da sada nisu ispitane mnoge afere, kojih, kako je naveo, ima i više od 24 koliko je SDS naznačio da se mora što prije ispitati.

-Ubijeđen  sam da u narednom periodu slijedi otvaranje velikih afera – rekao je Bosić, navodeći da podržava taj proces bez obzira na to o kome se radi, jer RS treba pravosuđe pred kojim su svi jednaki, a sada nije tako.

 

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

cuni

05.05.2014 12:48

Koje 24, ima 240 000 moj Bosiću , pa nema gdje nije kradeno i gdje se ne krade .

ODGOVORITE
Name

napokon

05.05.2014 13:06

Tako i treba, svi imovinu na vidjelo pa da vidi ovaj pokradeni narod ko je patriota i cuvar Republike Srpske a ko cuvar svojih dzepova.

ODGOVORITE
Name

mont everest

05.05.2014 13:22

Apsulutno ispravno. Na vidjelo sve i svacije, neka se zna. Pa da vidi narod! i imovina i primanja. Dosta je vise. Samo Bosic ovo treba da sprovede kada dodje na vlast i da istraje. Covjek vuce ispravne poteze i postaje pravi lider promjena koji ce okupiti sirok front oko sebe.

ODGOVORITE
Name

Rab Boziji

05.05.2014 13:24

Dace podatke tek kada zavrse u zatvoru pa krenu otkucavati jedan drugog. Ima sve da nas glava zaboli od bezobrazlukaka koliko su novca ukrali. Niko jos toga nije stvarno svjestan koliki su to vagoni novcanica od 500 evra!

ODGOVORITE
Name

SAŠA

05.05.2014 13:36

Pribaviti i podatke iz inostranstva....

ODGOVORITE
Name

Maki

05.05.2014 13:44

Bosicu, Bosicu..igras na pogresnu kartu ...to bi samo pokazalo da nisi znao obezbijediti dovoljno ni za sebe pa kako ces onda narodu... bilo kako bilo Mile ce ostati glavni Baja u RS jer narod tako zeli.

ODGOVORITE
Name

VOŽD

05.05.2014 13:47

Primjenom metode koja se zove "Zatvorenička dilema" vrlo uspješno i u kratkom periodu se može ispitati porijeklo svačije imovine. Način i primjenu te metode najbolje poznaju nekorumpirani policajci i tužioci..

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

05.05.2014 14:27

Bas me zanima kako ce veliki BAJA objasniti milijardu koju ima zaradjenu na jabukama i poljoprivredi. Skrbica, Cadju, Spirica, Tegeltiju, Klosarca, Djokica i ostale velike patriote nema potrebe ni spominjati jer tu se sve zna. Svaka cast Bosicu imas punu podrsku ali nemoj zaboraviti rodbinu kao ni kumove velikih patriota pa da vidimo ko je lopov u Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Vožd

05.05.2014 14:53

RE Maki Kao čovjek čovjeku bih ti poželio da progledaš.. Ako misliš na onih 10 posto kojim je dobro i njih nazivaš narodom, onda ti je matematika loša.. Baja će ti na tvoju žalost završiti tamo gdje mu je i mjesto..

ODGOVORITE
Name

zvornik

05.05.2014 15:40

Obavezno proveriti imovinu nacelnika opstine Zvornik gospodina Stevanovica. PS: Nemojte zaboraviti matorog Radmanovica e on je mislim najjaci:-)

ODGOVORITE
Name

laky

05.05.2014 16:29

Ubjedljivo najjaci -Mico trecina..Sta cete za njega?

ODGOVORITE
Name

Saša Ilić

05.05.2014 16:56

Bosiću svaka ti je zlatna. Nadam se da će te ispuniti sva obećanja koja ste naveli. Želim Vam svu sreću na izborima. Narod je uz vas.

ODGOVORITE
Name

Kotor Varoš

05.05.2014 17:10

Ispitati kriminal i korupciju Džeralda Selmana... On je primjer korumpiranog bivšeg ministra koji je umjesto u zatvoru nagrađen još većom funkcijom... SRAMOTA!?!?

ODGOVORITE
Name

Gorki

05.05.2014 18:12

Samo me interesuje dali vi stvarno mislite da se moze kvalitetno i tacno utvrdjeti necija imovina.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

06.05.2014 07:52

Jedno je sigurno i neizbežno. U RS dolazi vreme kada će se za kriminal da odgovara. Koalicija "Savez za promene" je jasna i definisana-Kriminalci koji su pokrali državu i oni državni službenici koji su im to omogućili da učine moraju biti procesuirani i izvedeni pred lice pravde-. Svi odreda biće pometeni sa funkcija i pozatvarani. To što već neki planiraju tutanj i da daju ostavke, nije im od leka. Zvornik je u RS prioritet broj jedan. Tu se desila "Pljačka Veka" - Glinica. Odreda će zbog toga da krivično odgovaraju Načelnici policije, korumpirani komandirčići koji su se maksimalno trudili da zaštite tajkune i pokriju njihove afere. Najteži udar zbog kriminala i korupcije snisiće diretno Okružno Tužilaštvo u Bijeljini. Tu je "Glavni" upleten u raznorazne afere prikrivanja kriminala u saradnji sa političko-policijskom mafijom. Sve se odreda zna - kako su neki krivični predmeti na inicijativu "Glavnog" odbacivani i obustavljani uz predloge Načelnika policije i političara, koliko se para za to davalo i uzimalo, kako je pokrivan politički kriminal i raznorazne pronevere u državnim institucijama, kako su predmeti organizovanog kriminala obezvređivani, kako su se uništavali dokazi umesto da se traže. 24 Velike Afere čekaju da budu otkrivene . Savez za promene opraštati neće. Kriminalci vama se odbrojavaju zadnji dani na slobodi. Vreme pravde dolazi !

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

06.05.2014 08:01

GORKI Naravno da moze, samo policija i tuzilastvo treba da rade svoj posao a posto oni zajedno sa sudstvom sluze za zataskavanje pljacki tajkuna bliskih vlasti ta opcija u Srpskoj nije moguce.Stankovic preko granice u gepeku vozi milion maraka te pada na granici a nasa policija, tuzilastvo i sudstvo beru cviijece te ganjaju seoske kokosare.Nema transakcije novca na kugli zemaljskoj kojoj nije moguce uci u trag,samo treba politicka volja dragi gospodine

ODGOVORITE
Name

Goran 74

06.05.2014 13:06

Bolje bi bilo da predsjednik raspise referendum o popisu privatne imovine nego što osam godina raspisuje referendum o nezavisnosti RS možda će u tom referendumu imati više sreće, pa da vidi šta narod misli u Republici Srpskoj o toj temi.

ODGOVORITE