Подигнута оптужница против Драге Недића

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против бившег директора Канцеларије за ветеринарство БиХ Драге Недића, која га терети за злоупотребу положаја у вези са јавном набавком у износу већем од 400.000 КМ.

Република Српска 05.05.2014 | 18:59
Подигнута оптужница против Драге Недића


Недић се терети да је као овлаштена особа у институцији БиХ у децембру 2009.године починио кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлаштења. Према оптужници, Недић је поступао супротно законској регулативи која регулише процесе трошења јавних средстава путем јавних набавки, иако је од подређених службеника био упозораван да његови поступци нису у складу са законском процедуром, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Јавна набавка информатичке и компјутерске опреме потребне за рад Канцеларије за ветеринарство БиХ вриједности од око 408.000 КМ реализована је игнорисањем примјене отвореног поступка са одговарајућим тендером.

На тај начин, супротно одредбама Закона о јавним набавкама БиХ, ограничена је могућност учешћа и другим заинтересованим учесницима у наведеном поступку, док је предузећу "СК трејдинг" Сарајево омогућено прибављање имовинске користи од око 96.000 КМ.

Оптужница је заједно са обимним доказним материјалом прослијеђена на потврђивање Суду БиХ. Из
Тужилаштва БиХ наводе да заједно са полицијским и агенцијама за провођење закона у БиХ настављају борбу против коруптивних кривичних дјела, којима се наноси штета буџету и свим грађанима БиХ.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вожд

05.05.2014 13:49

Једноставно питање је колико се дотични господин уградио и колики износ је морао дати партији која га је поставила на ту позицију..

ОДГОВОРИТЕ