Ухапшено 11 терориста због нестанка боинга 777

Малезијске власти су ухапсиле 11 особа повезаних с терористичком мрежом Ал-Каида због сумње да су умијешане у мистериозни нестанак боинга 777 са 239 путника и чланова посаде, којем се од 8. марта губи сваки траг.

Свијет 05.05.2014 | 11:51
Ухапшено 11 терориста због нестанка боинга 777

Осумњичене је полиција ухапсила у Куала Лумпуру и покрајини Кедах, а сви су припадници новоформиране терористичке организације која, наводно, има намјеру да изводи нападе по државама са већински муслиманским становништвом.

Међу ухапшенима је једна млада удовица, те студенти и предузетници од 22 до 55 година. На испитивање су приведени на захтјев британске шпијунске агенције МИ6 и америчког ФБИ.

Малезијска полиција је све увјеренија да иза нестанка авиона стоји терористички чин. Неки од осумњичених су признали да је њихова група планирала "ограничене терористичке кампање" на територији Малезије, али нико од њих није признао повезаност с нестанком боинга Малезија ерлајнза.

У међувремену, појавила се и информација о мистериозном терету који је био у посебном одјељењу контејнера несталог авиона.

Малезијци су још у марту утврдили да су ту биле литијумске батерије укупне масе 200 килограма. Међутим, испливала је и информација да се ту налазио и терет од 2.453 килограма.

Када се од тог терета одузме 200 килограма, који наводно отпадају на литијумске батерије, остаје нејасно шта је било у остала 2.253 килограма.

Коментари / 0

Оставите коментар