Приједор: Заплављено 180 домаћинстава

Три ријеке на подручју Приједора излиле су се из корита и заплавиле 180 домаћинстава, али нема прецизних података колико је кућа поплављено.

Република Српска 05.05.2014 | 10:39
Приједор: Заплављено 180 домаћинстава

Шеф Одсјека Цивилне заштите града Приједора Душан Врањеш рекао је да је водостај Сане јутрос у 7.00 часова износио 455 центиметара или 35 центиметара изнад критичне тачке.

"Ријека Сана заплавила је 120 домаћинстава у насељима Тукови и Рашковац, ријека Гомјеница тридесетак домаћинстава у насељу Гомјеница. Ријека Милошевица тридесетак домаћинстава у насељима Врбице и Тополик", рекао је Врањеш новинарима у Приједору.

Путна комуникација Приједор - Бишћани у прекиду је и саобраћај је преусмјерен на алтернативни путни правац.

"Поново је активиран први степен приправности за заштиту од поплава. Надамо се стагнацији, а потом и опадању нивоа водотока, с обзиром на прогнозе метеоролога да ових дана неће бити падавина", рекао је Врањеш.

У поплавама које су од 24. априла захватиле Републику Српску, у Приједору је било поплављено десетак, а заплављено више од стотину домаћинстава у више насеља уз ријеку Сану, док водотоци Гомјенице и Милошевице тада нису угрозили стамбене објекте и путне комуникације.

Коментари / 0

Оставите коментар