Prijedor: Zaplavljeno 180 domaćinstava

Tri rijeke na području Prijedora izlile su se iz korita i zaplavile 180 domaćinstava, ali nema preciznih podataka koliko je kuća poplavljeno.

Republika Srpska 05.05.2014 | 10:39
Prijedor: Zaplavljeno 180 domaćinstava

Šef Odsjeka Civilne zaštite grada Prijedora Dušan Vranješ rekao je da je vodostaj Sane jutros u 7.00 časova iznosio 455 centimetara ili 35 centimetara iznad kritične tačke.

"Rijeka Sana zaplavila je 120 domaćinstava u naseljima Tukovi i Raškovac, rijeka Gomjenica tridesetak domaćinstava u naselju Gomjenica. Rijeka Miloševica tridesetak domaćinstava u naseljima Vrbice i Topolik", rekao je Vranješ novinarima u Prijedoru.

Putna komunikacija Prijedor - Bišćani u prekidu je i saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac.

"Ponovo je aktiviran prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava. Nadamo se stagnaciji, a potom i opadanju nivoa vodotoka, s obzirom na prognoze meteorologa da ovih dana neće biti padavina", rekao je Vranješ.

U poplavama koje su od 24. aprila zahvatile Republiku Srpsku, u Prijedoru je bilo poplavljeno desetak, a zaplavljeno više od stotinu domaćinstava u više naselja uz rijeku Sanu, dok vodotoci Gomjenice i Miloševice tada nisu ugrozili stambene objekte i putne komunikacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar