Социјалисти преживјели политички цунами

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је време за значајне реформе у тој странци, као одговор на тренутну политичку ситуацију.

Србија 05.05.2014 | 10:26
Социјалисти преживјели политички цунами

"СПС је преживео политички цунами који се десио на изборима, али мора да тражи своје место и зато је време да се размишља и о програмској и о организационој и кадровској обнови и реформи СПС", најавио је Дачић, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк.

На питање о наводима у појединим медијима да су могући кандидати за потпредседнике СПС Александар Антић и Бранко Ружић, Дачић је одговорио да је у овом тренутку тешко говорити и о томе ко ће бити председник и да још није одлучио да ли ће се и сам кандидовати.

Упитан да ли ће представници коалиционих партнера социјалиста ПУПС и ЈС странака остати на челу појединих јавних предузећа, Дачић је одговорио да није битно ко је у јавним предузећима и да би на тим местима требало да буде онај ко то заслужује.

Дачић је додао да су "по политичком договору нашој коалицији припала три члана влада и сви су из редова СПС", да ЈС није била заинтересована да има члана владе и да је са са ПУПС-ом постигнут договор, да ни они немају члана владе.

Међутим, према његовим речима, то не значи да те странке не учествују у раду владе и имаће своје представнике, државне секретаре и помоћнике у областима где мисле да могу највише да помогну.

Коментари / 0

Оставите коментар