Socijalisti preživjeli politički cunami

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme za značajne reforme u toj stranci, kao odgovor na trenutnu političku situaciju.

Srbija 05.05.2014 | 10:26
Socijalisti preživjeli politički cunami

"SPS je preživeo politički cunami koji se desio na izborima, ali mora da traži svoje mesto i zato je vreme da se razmišlja i o programskoj i o organizacionoj i kadrovskoj obnovi i reformi SPS", najavio je Dačić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Na pitanje o navodima u pojedinim medijima da su mogući kandidati za potpredsednike SPS Aleksandar Antić i Branko Ružić, Dačić je odgovorio da je u ovom trenutku teško govoriti i o tome ko će biti predsednik i da još nije odlučio da li će se i sam kandidovati.

Upitan da li će predstavnici koalicionih partnera socijalista PUPS i JS stranaka ostati na čelu pojedinih javnih preduzeća, Dačić je odgovorio da nije bitno ko je u javnim preduzećima i da bi na tim mestima trebalo da bude onaj ko to zaslužuje.

Dačić je dodao da su "po političkom dogovoru našoj koaliciji pripala tri člana vlada i svi su iz redova SPS", da JS nije bila zainteresovana da ima člana vlade i da je sa sa PUPS-om postignut dogovor, da ni oni nemaju člana vlade.

Međutim, prema njegovim rečima, to ne znači da te stranke ne učestvuju u radu vlade i imaće svoje predstavnike, državne sekretare i pomoćnike u oblastima gde misle da mogu najviše da pomognu.

Komentari / 0

Ostavite komentar