Матуранти одустају од екскурзија

Већина основаца и средњошколаца са подручја Кантона Сарајево ни ове године неће ићи на екскурзију због лоших социјалних прилика и скупих аранжмана.

Босна и Херцеговина 05.05.2014 | 09:20
Матуранти одустају од екскурзија

Мердин Хашимбеговић, замјеник директора Средње школе за текстил, кожу и дизајн, изјавио је за “Дневни Аваз” да њихови ученици већ двије године не иду на екскурзију.

- Имамо 80 матураната. Већина родитеља не ради или има мала примања и разумијемо да нису у могућности да дјеци плате путовање - додао је Хашимбеговић.

Ни ученици Средње медицинске школе на Бјелавама прошле године нису ишли на екскурзију.

- И ове године је упитно. Не знамо колико су родитељи у могућности покрити све трошкове, јер је већина екскурзија скупа. Придржавамо се школског правилника на основу којег се бирају туристичке понуде - казала је директорица Свјетлана Бабић.

Из Туристичке агенције "Сол азур" казали су да је тренутно најатрактивнија понуда за Шпанију. Слабије организирају посјете Италији због малог интереса.

- Десетодневна екскурзија кошта од 600 до 750 КМ, зависно од аранжмана. Неким школама је то скупо, док друге прихватају - казали су из ове агенције.

Директор Основне школе "Грбавица 1" Омер Беговић рекао је да су ученици у септембру 2013. године ишли на екскурзију по БиХ.

- Било је ученика чији родитељи нису у могућности издвојити 230 КМ па смо кроз хуманитарне акције и базаре прикупили новац - рекао је Беговић.

Коментари / 0

Оставите коментар