Спортисткиња погинула петсто метара од куће

Члан Теквондо клуба Специјалац из Власенице Кристина Ђурић (28) погинула је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у мјесту Драгасевац, код Власенице.

Република Српска 05.05.2014 | 08:43
Спортисткиња погинула петсто метара од куће

Несрећа се догодила у недјељу око 2.30 часова на удаљености од само 500 метара од породичне куће погинуле. До несреће је дошло када је Ђурићева возећи "фолксваген поло" слетјела с пута Власеница – Кладањ.

У полицији су казали да ће узрок бити утврђен накнадно, а "поло" је послије слијетања упао у канал поред пута.

Наводећи њене иницијале, из ЦЈБ Бијељина је саопштено да је у тренутку несреће Кристина била сама у аутомобилу, а да им је ова саобраћајна несрећа пријављена око 2.30 часова.

- Више информација о узроку биће познато послије обављених вештачења. Тренутно се зна само да је ријеч о слијетању аутомобила с коловоза - саопштено је из ЦЈБ Бијељина.

Познаници Кристине су испричали да се она у вријеме несреће враћала кући у Драгасевац из Власенице, гдје је била код сестре.

Нико од мјештана и рођака настрадале дјевојке јуче није могао да каже шта се тачно догодило. За несрећу су сазнали рано ујутро.

- Била је озбиљна дјевојка и пажљив возач. Тешко нам је да повјерујемо да је више нема - кроз сузе је испричала Кристинина рођака, која није хтјела да јој наводимо име.

Казала је да је Кристина настрадала на дијелу пута који није критичан и да им је због тога још теже да схвате шта је пошло по злу.

- На том дијелу нема кривина и избочина. Киша је падала у недјељу увече, можда је аутомобил проклизао на коловозу, па је скренула с пута - испричала је рођака породице Ђурић.

Послије несреће, дјевојка је превезена у Дом здравља Власеница, али, како незванично сазнајемо, већ је била мртва.

Само неколико тренутака након што је Кристина погинула тим путем наишла је њена сестра од стрица Данијела Ђурић.

- Данијела је видјела застој на путу, али није знала шта се дешава. Међутим, када је пришла ближе, препознала је "поло" и тада ју је већ обузео страх, али још није знала ко је у возилу. Занијемјела је од шока када јој је полицајац рекао да је у питању њена сестра Кристина - испричала је једна мештанка Драгасевца.

Сазнајемо да је "поло" који је возила Кристина регистрован на њеног оца Јефту. Кристина је завршила Високу школу унутрашњих послова у Бањалуци. Међутим, била је незапослена и живела је код родитеља. Има брата који је ожењен и живи у Сарајеву.

Ђурићеве у Власеници познају као спортску породицу, у којој су, осим Кристине, вјерни теквондоу били и отац Јефто и њен млађи брат.

Увиђај на мјесту несреће обавили су припадници Станице за безбједност саобраћаја из Зворника, а о догађају је обавијештено и Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву.

Кристина Ђурић је вишегодишњи члан Теквондо клуба Специјалац, у којем је главни тренер њен отац Јефто.

Њени познаници су казали да је Кристина протеклих година постизала бриљантне спортске резултате, а освојила је неколико медаља на домаћим и међународним такмичењима у теквондоу.

Коментари / 0

Оставите коментар