Sportistkinja poginula petsto metara od kuće

Član Tekvondo kluba Specijalac iz Vlasenice Kristina Đurić (28) poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Dragasevac, kod Vlasenice.

Republika Srpska 05.05.2014 | 08:43
Sportistkinja poginula petsto metara od kuće

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 2.30 časova na udaljenosti od samo 500 metara od porodične kuće poginule. Do nesreće je došlo kada je Đurićeva vozeći "folksvagen polo" sletjela s puta Vlasenica – Kladanj.

U policiji su kazali da će uzrok biti utvrđen naknadno, a "polo" je poslije slijetanja upao u kanal pored puta.

Navodeći njene inicijale, iz CJB Bijeljina je saopšteno da je u trenutku nesreće Kristina bila sama u automobilu, a da im je ova saobraćajna nesreća prijavljena oko 2.30 časova.

- Više informacija o uzroku biće poznato poslije obavljenih veštačenja. Trenutno se zna samo da je riječ o slijetanju automobila s kolovoza - saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Poznanici Kristine su ispričali da se ona u vrijeme nesreće vraćala kući u Dragasevac iz Vlasenice, gdje je bila kod sestre.

Niko od mještana i rođaka nastradale djevojke juče nije mogao da kaže šta se tačno dogodilo. Za nesreću su saznali rano ujutro.

- Bila je ozbiljna djevojka i pažljiv vozač. Teško nam je da povjerujemo da je više nema - kroz suze je ispričala Kristinina rođaka, koja nije htjela da joj navodimo ime.

Kazala je da je Kristina nastradala na dijelu puta koji nije kritičan i da im je zbog toga još teže da shvate šta je pošlo po zlu.

- Na tom dijelu nema krivina i izbočina. Kiša je padala u nedjelju uveče, možda je automobil proklizao na kolovozu, pa je skrenula s puta - ispričala je rođaka porodice Đurić.

Poslije nesreće, djevojka je prevezena u Dom zdravlja Vlasenica, ali, kako nezvanično saznajemo, već je bila mrtva.

Samo nekoliko trenutaka nakon što je Kristina poginula tim putem naišla je njena sestra od strica Danijela Đurić.

- Danijela je vidjela zastoj na putu, ali nije znala šta se dešava. Međutim, kada je prišla bliže, prepoznala je "polo" i tada ju je već obuzeo strah, ali još nije znala ko je u vozilu. Zanijemjela je od šoka kada joj je policajac rekao da je u pitanju njena sestra Kristina - ispričala je jedna meštanka Dragasevca.

Saznajemo da je "polo" koji je vozila Kristina registrovan na njenog oca Jeftu. Kristina je završila Visoku školu unutrašnjih poslova u Banjaluci. Međutim, bila je nezaposlena i živela je kod roditelja. Ima brata koji je oženjen i živi u Sarajevu.

Đurićeve u Vlasenici poznaju kao sportsku porodicu, u kojoj su, osim Kristine, vjerni tekvondou bili i otac Jefto i njen mlađi brat.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Stanice za bezbjednost saobraćaja iz Zvornika, a o događaju je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

Kristina Đurić je višegodišnji član Tekvondo kluba Specijalac, u kojem je glavni trener njen otac Jefto.

Njeni poznanici su kazali da je Kristina proteklih godina postizala briljantne sportske rezultate, a osvojila je nekoliko medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima u tekvondou.

Komentari / 0

Ostavite komentar