Бијељина: Расте ниво свих водотока

Обилне падавине на подручју Бијељине узроковале су изливање готово свих канала и потока, а у току ноћи очекује се изливање рјечица Јања, Гњица и Лукавац, изјавио је Срни шеф Градског штаба Цивилне заштите Бијељина Драго Ристић.

Република Српска 04.05.2014 | 18:23
Бијељина: Расте ниво свих водотока

Он је истакао да је у Доњој Чађавици локална рјечица, која се излила јутрос, сада заплавила осам окућница, а у Доњем Драгаљевцу у току дана излила се рјечица Ступањ и заплавила једну кућу и објекат ветеринарске
станице.

Ристић је истакао да су екипе Цивилне заштите у приправности да помогну угроженом становништву.

Он је навео да је проток Дрине повећан са јутрошњих 820 на 900 метара кубних у секунди. Одбрана од поплава на овој ријеци проглашава се када је проток 1.500 метара кубних у секунди.

Проток ријеке Саве од 620 метара кубних у секунди, колико је износио јутрос, и вечерас је на истом новоу, а редовна одбрана од поплава се проглашава када је ниво 950 метара кубних у секунди.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

село

04.05.2014 18:26

постовани из цивилне застите кад би народ се ослонио на вас да би био застицен одавно вец би сви били у црном мору па да ли је могуце да је сваке године исти Сценарио и да се јос нисте сколовали или сте тек сад на досколовавању ???

ОДГОВОРИТЕ