Bijeljina: Raste nivo svih vodotoka

Obilne padavine na području Bijeljine uzrokovale su izlivanje gotovo svih kanala i potoka, a u toku noći očekuje se izlivanje rječica Janja, Gnjica i Lukavac, izjavio je Srni šef Gradskog štaba Civilne zaštite Bijeljina Drago Ristić.

Republika Srpska 04.05.2014 | 18:23
Bijeljina: Raste nivo svih vodotoka

On je istakao da je u Donjoj Čađavici lokalna rječica, koja se izlila jutros, sada zaplavila osam okućnica, a u Donjem Dragaljevcu u toku dana izlila se rječica Stupanj i zaplavila jednu kuću i objekat veterinarske
stanice.

Ristić je istakao da su ekipe Civilne zaštite u pripravnosti da pomognu ugroženom stanovništvu.

On je naveo da je protok Drine povećan sa jutrošnjih 820 na 900 metara kubnih u sekundi. Odbrana od poplava na ovoj rijeci proglašava se kada je protok 1.500 metara kubnih u sekundi.

Protok rijeke Save od 620 metara kubnih u sekundi, koliko je iznosio jutros, i večeras je na istom novou, a redovna odbrana od poplava se proglašava kada je nivo 950 metara kubnih u sekundi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

selo

04.05.2014 20:26

postovani iz civilne zastite kad bi narod se oslonio na vas da bi bio zasticen odavno vec bi svi bili u crnom moru pa da li je moguce da je svake godine isti Scenario i da se jos niste skolovali ili ste tek sad na doskolovavanju ???

ODGOVORITE