Брат убице Ђинђића у врху ДС!

Душан Милисављевић, члан Председништва ДС Драгана Ђиласа, у рођачким је везама са Владимиром Милисављевићем, познатијим као Влада Будала, некадашњим припадником „земунског клана“ осуђеним на 35 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића, који у затвору у Шпанији чека изручење Србији.

Србија 04.05.2014 | 18:10
Брат убице Ђинђића у врху ДС!

Будалин рођак Душан, како сазнајемо, чак планира да се кандидује за потпредседника ДС на предстојећим страначким изборима 31. маја, а „ветар у леђа“ за аванзовање у странци добија управо од лидера демократа.

Крвно сродство

Прича се да су Душан и Влада  Будала рођаци. То се одувек нешто скривало, прећуткивало, али се шушка
чак и да су блиски рођаци - да је Душан брат од стрица Владе Будале.

Откако је Ђилас преузео ДС, Душан Милисављевић се пробија у страначкој инфраструктури, што се многима не допада. Он чак планира да се кандидује за потпредседника странке.

Руку на срце, нико не може да бира фамилију, али заиста не би било у реду да у врху странке буде човек чији је рођак осуђен за убиство лидера ДС и премијера Зорана Ђинђића - прича извор из врха ДС.

Душан Милисављевић не искључује могућност кандидовања за потпредседника ДС.

- Чуо сам сам да се прича о потпредседничком месту, спреман сам да одговорим на потребе ДС. Атипичан сам политичар, не живим од политике, себе дајем ако могу да допринесем бољитку грађана и државе - каже посланик ДС Милисављевић, иначе заменик директора ОРЛ клинике КЦ Ниш и доцент на тамошњем медицинском факултету:

- Ако постоји подршка општинских одбора и чланства ДС да будем кандидат за потпредседника, размотрићу ту могућност. Постоје различите иницијативе, али још ни са ким нисам разговарао.

Криминалац с индексом

Владимир Милисављевић био је готово девет година у бекству, па је у одсуству осуђен на 40 година
затвора због кривичних дела која је извршио као припадник „земунског клана“, а због учешћа у убиству премијера Зорана Ђинђића на 35 година затвора.

Шпански суд донео је још почетком јануара 2013. одлуку да Србији изручи Милисављевића. Он је, према наводима медија, потребан шпанском тужилаштву као сведок и саучесник у многим делима клана Луке
Бојовића, међу којима је и убиство Милана Јуришића.

Надимак је  добио јер је наводно био најобразованији међу „земунцима“ јер је завршио и факултет. У званичној евиденцији нема информације да је било када студирао, мада је чињеница да се хвалио поседовањем индекса.

Душан Милисављевић: Познајем Будалу из медија

Душан Милисављевић тврди да Владу Будалу познаје само из медија.

- Не, није тачно да смо у рођачким односима. Немам никакве везе са њим.  Познајем га само из медија - казао је Милисављевић.

Коментари / 0

Оставите коментар