Радници РАОП-а поново преварени (ВИДЕО)

Нема краја мукама бивших радника РАОП-а. Премијер Српке Жељка Цвијановић данас је изјавила да ће им бити исплаћен само дио потраживања из програма социјалног збрињавања радника, а за остало нека туже бившег власника фабрике Југотрејд из Београда.

Република Српска 03.05.2014 | 19:30
Радници РАОП-а поново преварени (ВИДЕО)

Прије нешто више од мјесец дана на јавној трибини у Источном Сарајеву ведете СНСД-а радницима РАОП-а обећали су куле и градове. Данас од премјера Жељке Цвијеновић хладан туш за све који су били наивни па обећањима повјеровали.

,,РАОП је што се тиче Владе завршена прича. У то предузећу довољно смо улагали, давали различите помоћи и субвенције, репрограмирали дугове. Ово сада је само гест добре воље'', каже Цвијановић.

Из програма социјалног збрињавања радника Влада је за РАОП одвојила 410 хиљада марака. То ни изблиза није довољно да се намире сви радници, па је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић са представницима два Синдиката РАОП-а направио списак од 95 радника, којима ће у понедељак бити уплаћен новац. Али ни они неће добити колико очекују односно оно што им се дугује.

,,Око 4 хиљаде и 300 ће добити они који до сада нису ништа наплатили, а 9 радника који су наплатили регрес добиће око 3 хиљаде и 300 марака'', каже начелник Ћосић.

За раднике РАОП-а ово је недопустиво.

Милој Јањић дугују 20 хиљада марака и она пита.

,,Зашто су на јавној трибини премијерка и предсједник Додик обећали да ћемо наплатити сва дуговања?''

,,Мени дугују 17,5 хиљада марака на основу двије правоснажне пресуде. Те 4 хиљаде марака нека премијерка узме себи да побољша свој кућни буџет',' поручује Милан Мандић бивши радник РАОП-а.

За преварене радника РАОП-а који не могу да наплате зарађене а неисплаћене плате више нема ни лијепих обећања. Премијер Српке поручује обратите се суду за наплату правоснажних пресуда, а не Влади.

Радници одговарају Влада је продала предузеће за 10 милона марака. Гдје су те паре, ко их је покрао и зашто радницима нису измирена дуговања?

,,Владу не можете тужити али можете РАОП'', узвраћа премијер Цвијановић.
Како тужити РАОП када је продата покретна и непокретна имовина и када је фабрика промијенила власника?

,,Југотрејд је формално још власник РАОП-а и то је адреса за сва потраживања а не Влада'', упорна је Цвијановић.

Да би ублажила сурову реалност премијер ипак поново обећава. Нови власник РАОП, односно сада Електоинжењеринг, покренуће производњу и запослити 100 нових радника, бивши РАОП-овци имаће предност. Непознаица је само да ли ће се то десити прије октобра.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Несо

03.05.2014 17:59

Косарац и Цосиц су обецавали базене и паркове, а сад се не јављају мисеви. Све сами криминалац. Покуповали станове и викендице и сепуре се у бијесним колима. Они да ријесе проблем гладних радника. Никада. Јос мало и смјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

03.05.2014 18:57

Само још једна у дугачком низу лажи и превара... (Нешо, ја ипак небих стављао Клошарца и Ћосића у исти кош, Ћосић је човјек без обзира што је у СНСД)

ОДГОВОРИТЕ
Name

xим

03.05.2014 19:26

Фамос,РАОП,ТПР,Нова Романија преварили сте пуно радника али нецете јос дуго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

формално

04.05.2014 07:17

Фактицки ви мозете да тузите јер фирма формално постоји а када добије тузбу има да добијете од саке до лакта. Ко зна да цита измадју редова треба да зна да је премијерка то поруцила !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотир Српско Сарајево

04.05.2014 09:56

Још једна лаж премијерке у мору истих. Али битно је на трибинама ложити народ како се борите за њих.

ОДГОВОРИТЕ