Најбољи природни лијекови за главобољу

Уместо да пијете таблете против главобоље, пробајте неки природни лек који се бори против ње. Откривамо вам веома ефикасне природне лекове против најчешћих врста главобоље.

Здравље 03.05.2014 | 16:09
Најбољи природни лијекови за главобољу

ТЕНЗОНА ГЛАВОБОЉА
Ово је најчешћи тип главобоље. Приликом ње, осећамо се као да нам стега притиска главу. Она је изазвана контракцијом мишића који покривају лобању и бол се креће од једног до другог уха, преко предње стране главе. Најчешће се јавља због стреса и недостатка сна.

РЕШЕЊА
1) Уље од нане - Утрљајте нанино уље уз ивицу косе на челу. Оно ће да створи осећај хлађења и опустиће мишиће у глави и врату. Потражите ово уље у апотекама.

2) Чај од ђумбира - Купите свежи ђумбир и изгњечите 2-3 центиметра корена, а затим то убаците у кључалу воду. Овај чај ублажава запаљења истом брзином као и аспирин.


„КЛАСТЕР“ ГЛАВОБОЉА
Код ове главобоље бол се описује као убод у главу, због тога што је бол концентрисан на једну тачку. Бол је обично праћен цурењем носа и грозницом, па се често назива и хистаминска главобоља. Ове главобоље су најчешће у зиму због честих промена температуре.

РЕШЕЊЕ: КАПСАЦИН КРЕМА
Активни састојак ове креме је црвена паприка. Нанесите малу количину креме у ноздрву која је на оној страни главе на којој је и бол. Крема ради тако што блокира нервне сигнале за бол. Овај ефективни лек можете набавити у апотекама.

МИГРЕНА

Код мигрене, бол у глави се јавља најчешће на једној страни. Мигрена је наследна и три пута је чешћа код жена него код мушкараца. Експерти верују да мигрену изазивају нервни сигнали које мозак погрешно схвата као сигнале за бол.

РЕШЕЊА

1) Хризантема

У клиничим испитивањима, показало се да суплемент хризантеме ефективно лечи главобоље. Смањује запаљења која врше притисак на нерве и помаже у спречавању мигрена.

2) Акупресурна масажа
Ова древна кинеска метода лечења подразумева стварање притиска у одређеним тачкама тела како би се ублажио бол. Масирајте лагано једном руком предео између палца и кажипрста друге руке три до пет минута, а онда то урадите и на другој страни.

Коментари / 0

Оставите коментар