Зашто породице српских жртава не могу да посјете стратишта?

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић рекла је да данас треба да се огласе сви "душебрижници из Сарајева који пишу разна писма" на адресе ЕУ и ОХР-а и да кажу зашто у Федерацији БиХ још не постоје основне безбједносне гаранције да породице страдалих посјете српска стратишта.

Босна и Херцеговина 03.05.2014 | 15:35
Зашто породице српских жртава не могу да посјете стратишта?

"Зашто у ФБиХ ни 22 године након рата породице настрадалих Срба не могу да посјете стратишта? Дозвољено им је да посјете два стратишта - 'Добровољачку' и 'Тузланску колону'. Ни за једно друго стратише, ниједан логор у Сарајеву не дозвољава се да се тамо оде, што је велика брука и мрља на образу ФБиХ", рекла је Пандуревићева новинарима у Источном Сарајеву.

Према њеним ријечима, то је и "на образу" Тужилаштва БиХ, јер би основни ред био да се главни тужилац БиХ Горан Салиховић данас појавио на обиљежавању 22 године од злочина у Добровољачкој улици у Сарајеву.

"Ако каже да не може да спава због жртава у овом рату, било би лијепо због поштовања и пијетета према жртавама да је дошао, или да се данас огласи и каже када ће коначно Тужилаштво БиХ одговорити на приговор Министарства унутрашњих послова Републике Српске", рекла је Пандуревићева.

Она очекује да Салиховић саопшти јавно да ли је заиста ад акта и заувијек завршен предмет "Добровољачка".

Чланови породица војника некадашње ЈНА, страдалих у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992, као и преживјели злочина и званичници Републике Српске, на челу са премијером Српске Жељком Цвијановић, данас су у Добровољачкој улици одали почаст страдалима.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадојкаСтаниц

03.05.2014 14:31

Цланови СДС бар са постовањем говори о насим борцима и страдалим у предходном рату сто је за сваку похвалу.Треба нам висе политицара као сто је Александра Пандуревић.А не лопова као сто је Милорад Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гледано са стране

03.05.2014 16:54

Политичари РС и породице жртава једном требају схватити да никада неће бити суђено за злочина над Србима, ако Срби не почну да се понашају као бошњаци. Они могу све --у Сребреници су ушли и поред полиције и забране, у Вишеграду нису дозволили рушење споменика, не дозвољавају парастос у Сарајевоу. Срби са оваквим благим понашањем ово стање неће промјенити никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цињеница

03.05.2014 17:08

Никог није брига за ратна десавања. Политицаре је искљуциво брига за ВЛАСТ и за ИЗБОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледано са стране

04.05.2014 04:34

То није чињеница. Чињеница је да све што желе Бошњаци, то МЗ подрзава, а све што треба да да ураде Срби, па и оно логично, то МЗ осуђује као антидејтонско, антиуставно и тд. Србима, објективно је теже да пронађу начина за остваривање својих права. Али морају наћи и то под х и т н о.

ОДГОВОРИТЕ