Zašto porodice srpskih žrtava ne mogu da posjete stratišta?

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević rekla je da danas treba da se oglase svi "dušebrižnici iz Sarajeva koji pišu razna pisma" na adrese EU i OHR-a i da kažu zašto u Federaciji BiH još ne postoje osnovne bezbjednosne garancije da porodice stradalih posjete srpska stratišta.

Bosna i Hercegovina 03.05.2014 | 15:35
Zašto porodice srpskih žrtava ne mogu da posjete stratišta?

"Zašto u FBiH ni 22 godine nakon rata porodice nastradalih Srba ne mogu da posjete stratišta? Dozvoljeno im je da posjete dva stratišta - 'Dobrovoljačku' i 'Tuzlansku kolonu'. Ni za jedno drugo stratiše, nijedan logor u Sarajevu ne dozvoljava se da se tamo ode, što je velika bruka i mrlja na obrazu FBiH", rekla je Pandurevićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njenim riječima, to je i "na obrazu" Tužilaštva BiH, jer bi osnovni red bio da se glavni tužilac BiH Goran Salihović danas pojavio na obilježavanju 22 godine od zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

"Ako kaže da ne može da spava zbog žrtava u ovom ratu, bilo bi lijepo zbog poštovanja i pijeteta prema žrtavama da je došao, ili da se danas oglasi i kaže kada će konačno Tužilaštvo BiH odgovoriti na prigovor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske", rekla je Pandurevićeva.

Ona očekuje da Salihović saopšti javno da li je zaista ad akta i zauvijek završen predmet "Dobrovoljačka".

Članovi porodica vojnika nekadašnje JNA, stradalih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992, kao i preživjeli zločina i zvaničnici Republike Srpske, na čelu sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović, danas su u Dobrovoljačkoj ulici odali počast stradalima.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RadojkaStanic

03.05.2014 14:31

Clanovi SDS bar sa postovanjem govori o nasim borcima i stradalim u predhodnom ratu sto je za svaku pohvalu.Treba nam vise politicara kao sto je Aleksandra Pandurević.A ne lopova kao sto je Milorad Dodik!

ODGOVORITE
Name

gledano sa strane

03.05.2014 16:54

Političari RS i porodice žrtava jednom trebaju shvatiti da nikada neće biti suđeno za zločina nad Srbima, ako Srbi ne počnu da se ponašaju kao bošnjaci. Oni mogu sve --u Srebrenici su ušli i pored policije i zabrane, u Višegradu nisu dozvolili rušenje spomenika, ne dozvoljavaju parastos u Sarajevou. Srbi sa ovakvim blagim ponašanjem ovo stanje neće promjeniti nikada.

ODGOVORITE
Name

cinjenica

03.05.2014 17:08

Nikog nije briga za ratna desavanja. Politicare je iskljucivo briga za VLAST i za IZBORE.

ODGOVORITE
Name

Gledano sa strane

04.05.2014 04:34

To nije činjenica. Činjenica je da sve što žele Bošnjaci, to MZ podrzava, a sve što treba da da urade Srbi, pa i ono logično, to MZ osuđuje kao antidejtonsko, antiustavno i td. Srbima, objektivno je teže da pronađu načina za ostvarivanje svojih prava. Ali moraju naći i to pod h i t n o.

ODGOVORITE