Николићу уручен орден владике Николаја

Председник Србије Томислав Николић примио је данас орден светог владике Николаја за труд и бригу за Србију и српски народ и неуморан рад на унапређењу односа између државе и Српске православне цркве, а орден му је уручио епископ ваљевски Милутин у манастиру Лелић.

Србија 03.05.2014 | 12:00
Николићу уручен орден владике Николаја

Николић је у манастиру Лелић приствовао литургији поводом славе светог Николаја Жичког чије се мошти налазе у том манастиру, а орден је примио и у част прве званичне посете епархији ваљевској.

Епископ ваљевски Милутин рекао је да данас има велику част, радост и пријатну дужност да председнику државе пожели добродошлицу и пријатан боравак у епархији Ваљевској и западној Србији и у задужбини владике Николаја.

Он је рекао да је председнику Србије уручено највише одликовање епархије ваљевске и поручио председнику да мудро управља Србијом и да је сачува у целини.

"Часно га носите господине председниче, а молимо се светом владики Николају да Вам на Вашем, нимало лаком путу, помогне на сваком добру и за свако добро земље Србије", рекао је епископ ваљевски.

Он је нагласио да је велика част што је Николић посетио манастир и са свештенством и грађанством учествобвао у молитви.

"То је добар знак за српску земљу, јер без бога и вере ништа не може", рекао је епископ Милутин.

Литургији су присуствовали бројни грађани, а током литургије председник Србије прочитао и "символ вере" и "оче наш".

Предсеник је са епископом ваљевским и свештенством ломио славски колач.

Владика жички Николај, који важи за једног од највећих духовника СПЦ, рођен је 1880. године у Лелићу, а умро 1956. године у САД. Канонизован је 2003. године.

Председник Николић обићиће и маснастир Цхелије, у којем се налазе мошти светог Јустина Поповића.

Коментари / 0

Оставите коментар