У септембру спомен-крст на златишту

Савез логораша Републике Српске неће одустати од изградње спомен-крста на Златишту Србима, убијеним у Сарајеву током протеклог рата, изјавио је Срни предсједник Савеза Бранислав Дукић.

Република Српска 03.05.2014 | 10:50
У септембру спомен-крст на златишту

"Спомен-крст на Златишту биће подигнут у септембру, без обзира на противљења високог представника и ОХР-а, јер имамо сву техничку документацију за овај пројекат и желимо на достојанствен начин да обиљежимо страдање Срба у Сарајеву", истакао је Дукић.

Дукић је подсјетио да је у Федерацији БиХ током протеклог рата било 536 логора за Србе.

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске донијело је крајем децембра прошле године у Рогатици одлуку о постављању спомен-крста на Златишту, посвећеног убијеним Србима у Сарајеву током протеклог рата.

На спомен-крсту, високом 26 метара, требало би да буду уклесана имена више од 6.600 Срба убијених у Сарајеву и околини.

ОХР је раније реаговао на најаву Савеза логораша Републике Српске о изградњи спомен-крста на Златишту изнад Сарајева, наводећи да се "вјерски симболи не смију користити да би се намјерно иницирала међуетничка напетост".

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

цврле

03.05.2014 08:59

мало морген

ОДГОВОРИТЕ
Name

сваста

03.05.2014 10:43

Близе се избори, а народ нема ста да једе!! Ма брааво генијалци. Јос коме треба крст изнад Сарајева па да странцима муслимани могу реци како су са те локације Срби гранатирали Сарајево?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифасиста

03.05.2014 11:11

Питам се само да ли неки знају колико је насих изгинуло у Сарајеву тад кад се пуцало и гранатирало са ових полозаја. Гранате нису бас могле направити прецизну селекцију да избјегну Србе. Али сад то није висе битно. Битно је да сад подигнемо крст за погинуле Србе у гранатираном Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.05.2014 11:16

Ко нема поштовање према погинулим и убијеним нема части, карактера, љускости, ни савјести у себи. Јесте да смо скоро гладни али треба одати почаст овим људима без обзира иду ли избори или не..

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

03.05.2014 12:45

Какве везе имају избори са спомеником?! Посто судови упорно одбијају да признају српске зртве у Сарајеву, ово је једини нацин да се тим људима ода поцаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

03.05.2014 17:08

ТРЕБАЛО ЈЕ ТО ДАВНО УРАДИТИ,само ми није јасно откуда баш у септембру???Има ли неко да боље конта од мене баш неразумијем ???СЕПТЕМБАР???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

03.05.2014 19:03

Подржавам изградњу крста, ал мислим да би требао неки квалитетан одбор за изградњу. Ђукић је само један од Бааајиних играча које је изабрао Бога питај ко - нису логораши.

ОДГОВОРИТЕ