U septembru spomen-krst na zlatištu

Savez logoraša Republike Srpske neće odustati od izgradnje spomen-krsta na Zlatištu Srbima, ubijenim u Sarajevu tokom proteklog rata, izjavio je Srni predsjednik Saveza Branislav Dukić.

Republika Srpska 03.05.2014 | 10:50
U septembru spomen-krst na zlatištu

"Spomen-krst na Zlatištu biće podignut u septembru, bez obzira na protivljenja visokog predstavnika i OHR-a, jer imamo svu tehničku dokumentaciju za ovaj projekat i želimo na dostojanstven način da obilježimo stradanje Srba u Sarajevu", istakao je Dukić.

Dukić je podsjetio da je u Federaciji BiH tokom proteklog rata bilo 536 logora za Srbe.

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je krajem decembra prošle godine u Rogatici odluku o postavljanju spomen-krsta na Zlatištu, posvećenog ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata.

Na spomen-krstu, visokom 26 metara, trebalo bi da budu uklesana imena više od 6.600 Srba ubijenih u Sarajevu i okolini.

OHR je ranije reagovao na najavu Saveza logoraša Republike Srpske o izgradnji spomen-krsta na Zlatištu iznad Sarajeva, navodeći da se "vjerski simboli ne smiju koristiti da bi se namjerno inicirala međuetnička napetost".

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

cvrle

03.05.2014 08:59

malo morgen

ODGOVORITE
Name

svasta

03.05.2014 10:43

Blize se izbori, a narod nema sta da jede!! Ma braavo genijalci. Jos kome treba krst iznad Sarajeva pa da strancima muslimani mogu reci kako su sa te lokacije Srbi granatirali Sarajevo?!

ODGOVORITE
Name

Antifasista

03.05.2014 11:11

Pitam se samo da li neki znaju koliko je nasih izginulo u Sarajevu tad kad se pucalo i granatiralo sa ovih polozaja. Granate nisu bas mogle napraviti preciznu selekciju da izbjegnu Srbe. Ali sad to nije vise bitno. Bitno je da sad podignemo krst za poginule Srbe u granatiranom Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

03.05.2014 11:16

Ko nema poštovanje prema poginulim i ubijenim nema časti, karaktera, ljuskosti, ni savjesti u sebi. Jeste da smo skoro gladni ali treba odati počast ovim ljudima bez obzira idu li izbori ili ne..

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

03.05.2014 12:45

Kakve veze imaju izbori sa spomenikom?! Posto sudovi uporno odbijaju da priznaju srpske zrtve u Sarajevu, ovo je jedini nacin da se tim ljudima oda pocast.

ODGOVORITE
Name

Realan

03.05.2014 17:08

TREBALO JE TO DAVNO URADITI,samo mi nije jasno otkuda baš u septembru???Ima li neko da bolje konta od mene baš nerazumijem ???SEPTEMBAR???

ODGOVORITE
Name

Srpsko Sarajevo

03.05.2014 19:03

Podržavam izgradnju krsta, al mislim da bi trebao neki kvalitetan odbor za izgradnju. Đukić je samo jedan od Baaajinih igrača koje je izabrao Boga pitaj ko - nisu logoraši.

ODGOVORITE