Букејловића терете за злоупотребу положаја

Перо Букејловић, бивши премијер РС и доскорашњи директор Творнице компресора и пнеуматских алата "Трудбеник" из Добоја, за три мјесеца у 2012. и четири мјесеца у 2013. години радницима је исплаћивао плате умањене за износ њихових кредита и синдикалних чланарина, а тим новцем у износу од око 11.000 КМ плаћао је друге обавезе овог предузећа.

Република Српска 04.05.2014 | 17:44
Букејловића терете за злоупотребу положаја

То је наведено у извјештају који је ЦЈБ Добој поднио против Букејловића Окружном тужилаштву Добој, а у којем се сумња да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Подношење извјештаја је резултат истраге која је покренута након што је група радника "Трудбеника" прије неколико мјесеци против њега поднијела кривичну пријаву, јер им у континуитету од пет мјесеци није исплатио плате.

Зоран Филиповић, представник Конфедерације синдиката, рекао је да "нема смисла да се толико у јавности блати име Пере Букејловића".

У "Трудбенику" је запослено око 130 радника, а предузеће, како каже Филиповић, не дугује само радницима, него има и других дугова, а како долази прилив средстава, тако плаћа обавезе.

У телефонском разговору Букејловић је питао да ли је у " РС једино 'Трудбеник' у проблемима због правовремене исплате плата и накнада радницима".

"Прво је била квалификација да се ради о закону који је донесен прошле године везано за исплату плата, а све је то преиначено као злоупотреба положаја ради прибављања користи за 'Трудбеник', а он ради са губитком па не знам каква је то корист прибављена 'Трудбенику'. Сва та права о којима говоримо нису ускраћена, јер је Управни одбор 'Трудбеника' донио одлуку да то не застаријева и да ће се сукцесивно у року од три године све исплатити", каже Букејловић.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

прњаворцанка

03.05.2014 06:29

Молим вас,па довољно је сто писе "бивси премијер", ово је све прљава игра Додика и сарадника! Засто не лови криминалце и лопове који су фабрике и фирме у стецај довели???

ОДГОВОРИТЕ
Name

рус

03.05.2014 07:40

Има и других, нека њих гања а ни Перо није цвецка

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

03.05.2014 08:15

Види, види јос једна покусај да се народу Рс показе како властодрсци као раде добро свој посао:-)Баја не хапси Цадју који убија све зиво сто се надје на путу где он дивљацки вози, а насао да прогања цика Перу(који наравно није бас толико невинасце).

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЖД

03.05.2014 10:53

Политика коју Баја спроводи усмјерена је на дискредитацију угледних људи блиских СДС у већим центрима. Бају не интересују руралне него урбане средине, јер је ту број гласача већи. У томе је суштинска разлика између локалних и републичких избора.Провидна ти је стратегија мој Баја. Прогонити Перу, а амнестирати Џомбића и остале је потпун политички промашај који ће се твојој власти вратити као ружан сан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

03.05.2014 12:17

Дали је Букејловиц цлан Додикове партије? Ја колико пратим Додик само хапси људе из других партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

03.05.2014 15:00

Лопове нетреба распоређивати на лоше или горе. Све лопове треба хапсити и у затворе притварати. СДС ако мисли да буде иоле слична Вучићевом концепту у Србији мора се отарасити шљама којег свакако има у СДС-у. Нетреба Перу штитити ни секунде. Ако је крив Перо нека одговора. Није нормално да радник ради шест месеци а да плату не прима. То треба да се истражи. Надам се да ће СДС кад дође на власт да се у целости обраћуна са "Бајом" и његовим лоповлуком. Због криминала нико несме бити недодирљив. Сви криминалци треба да одговоарају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еко Леон

04.05.2014 08:44

Коначно да неко спомене овог лопова који се повукао са главне позорнице након што је потписао 112 концесија за изградњу хидроцентрала у Републици Српској. Све концесије су одобрене на темељу истраживања из 70-их година и немају везе са реалношћу. Сада Репулика Српска има проблем са концесионарима али и са људима који не дозвољавају уништавање наших највећих вриједности зарад ситних интереса.Све то траје годинама, а он негдје у Добоју узима проценат и даље. Требају нама три Вучића колико лопова имамо!

ОДГОВОРИТЕ