Bukejlovića terete za zloupotrebu položaja

Pero Bukejlović, bivši premijer RS i doskorašnji direktor Tvornice kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" iz Doboja, za tri mjeseca u 2012. i četiri mjeseca u 2013. godini radnicima je isplaćivao plate umanjene za iznos njihovih kredita i sindikalnih članarina, a tim novcem u iznosu od oko 11.000 KM plaćao je druge obaveze ovog preduzeća.

Republika Srpska 04.05.2014 | 17:44
Bukejlovića terete za zloupotrebu položaja

To je navedeno u izvještaju koji je CJB Doboj podnio protiv Bukejlovića Okružnom tužilaštvu Doboj, a u kojem se sumnja da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Podnošenje izvještaja je rezultat istrage koja je pokrenuta nakon što je grupa radnika "Trudbenika" prije nekoliko mjeseci protiv njega podnijela krivičnu prijavu, jer im u kontinuitetu od pet mjeseci nije isplatio plate.

Zoran Filipović, predstavnik Konfederacije sindikata, rekao je da "nema smisla da se toliko u javnosti blati ime Pere Bukejlovića".

U "Trudbeniku" je zaposleno oko 130 radnika, a preduzeće, kako kaže Filipović, ne duguje samo radnicima, nego ima i drugih dugova, a kako dolazi priliv sredstava, tako plaća obaveze.

U telefonskom razgovoru Bukejlović je pitao da li je u " RS jedino 'Trudbenik' u problemima zbog pravovremene isplate plata i naknada radnicima".

"Prvo je bila kvalifikacija da se radi o zakonu koji je donesen prošle godine vezano za isplatu plata, a sve je to preinačeno kao zloupotreba položaja radi pribavljanja koristi za 'Trudbenik', a on radi sa gubitkom pa ne znam kakva je to korist pribavljena 'Trudbeniku'. Sva ta prava o kojima govorimo nisu uskraćena, jer je Upravni odbor 'Trudbenika' donio odluku da to ne zastarijeva i da će se sukcesivno u roku od tri godine sve isplatiti", kaže Bukejlović.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

prnjavorcanka

03.05.2014 06:29

Molim vas,pa dovoljno je sto pise "bivsi premijer", ovo je sve prljava igra Dodika i saradnika! Zasto ne lovi kriminalce i lopove koji su fabrike i firme u stecaj doveli???

ODGOVORITE
Name

rus

03.05.2014 07:40

Ima i drugih, neka njih ganja a ni Pero nije cvecka

ODGOVORITE
Name

zvornik

03.05.2014 08:15

Vidi, vidi jos jedna pokusaj da se narodu Rs pokaze kako vlastodrsci kao rade dobro svoj posao:-)Baja ne hapsi Cadju koji ubija sve zivo sto se nadje na putu gde on divljacki vozi, a nasao da proganja cika Peru(koji naravno nije bas toliko nevinasce).

ODGOVORITE
Name

VOŽD

03.05.2014 10:53

Politika koju Baja sprovodi usmjerena je na diskreditaciju uglednih ljudi bliskih SDS u većim centrima. Baju ne interesuju ruralne nego urbane sredine, jer je tu broj glasača veći. U tome je suštinska razlika između lokalnih i republičkih izbora.Providna ti je strategija moj Baja. Progoniti Peru, a amnestirati DŽombića i ostale je potpun politički promašaj koji će se tvojoj vlasti vratiti kao ružan san..

ODGOVORITE
Name

pravda

03.05.2014 12:17

Dali je Bukejlovic clan Dodikove partije? Ja koliko pratim Dodik samo hapsi ljude iz drugih partija.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

03.05.2014 15:00

Lopove netreba raspoređivati na loše ili gore. Sve lopove treba hapsiti i u zatvore pritvarati. SDS ako misli da bude iole slična Vučićevom konceptu u Srbiji mora se otarasiti šljama kojeg svakako ima u SDS-u. Netreba Peru štititi ni sekunde. Ako je kriv Pero neka odgovora. Nije normalno da radnik radi šest meseci a da platu ne prima. To treba da se istraži. Nadam se da će SDS kad dođe na vlast da se u celosti obraćuna sa "Bajom" i njegovim lopovlukom. Zbog kriminala niko nesme biti nedodirljiv. Svi kriminalci treba da odgovoaraju.

ODGOVORITE
Name

Eko Leon

04.05.2014 08:44

Konačno da neko spomene ovog lopova koji se povukao sa glavne pozornice nakon što je potpisao 112 koncesija za izgradnju hidrocentrala u Republici Srpskoj. Sve koncesije su odobrene na temelju istraživanja iz 70-ih godina i nemaju veze sa realnošću. Sada Repulika Srpska ima problem sa koncesionarima ali i sa ljudima koji ne dozvoljavaju uništavanje naših najvećih vrijednosti zarad sitnih interesa.Sve to traje godinama, a on negdje u Doboju uzima procenat i dalje. Trebaju nama tri Vučića koliko lopova imamo!

ODGOVORITE