Турчинов: Много мртвих у Славјанску

Много проруских активиста је убијено, рањено и ухапшено у акцији коју је спровела украјинска војска у Славјанску, изјавио в.д. председника Украјине Турчинов.

Свијет 02.05.2014 | 17:54
Турчинов: Много мртвих у Славјанску

Олександр Турчинов је саопштио да ипак операција у том граду на истоку Украјине није ишла толико брзо како је очекивао.

Раније су проруски активисти убили две особе, јавља ББЦ. Руски медији су известили да су срушена и три хеликоптера украјинске војске.

Турчинов је данас је изјавио да се операције у Славјанску настављају и позвао проруске сепаратисте да положе оружје и ослободе таоце.

Он је, како преноси Ројтерс, рекао да су украјинске пограничне трупе одбиле нападе руских "наоружаних саботера" да пређу у Украјину током ноћи.

Турчинов је у обраћању нацији које је преносила телевизија такође навео да операција преузимања Славјанска није напредовала тако брзо како се надао, при чему су је искомпликовали проруски побуњеници који се "крију иза грађана" и "пуцају из стамбених објеката".

"Ми захтевамо да се терористи, саботери, сви они који су узели оружје предају, пусте таоце и напусте административне зграде", додао је Турчинов.

Русија је тражила хитну седницу Савета безбедности УН, јавља ББЦ. Раније данас Министарство спољних послова Русије је саопштило да акција украјинских војних снага на Славјанск Украјину води "у катастрофу".

Коментари / 0

Оставите коментар